Yine bir kadın ‘balkondan düşerek’ öldü

İstanbul'da bir kadın 10 katlı binanın dokuzuncu katından düşerek öldü. Kadının ölümü kayıtlara şüpheli olarak geçti ve soruşturuluyor.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor, şüpheli kadın ölümleri artıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) verilerine göre sadece kasım ayında 23 kadın şüpheli şekilde yaşama veda etti. Bu şüpheli ölümlerde en çok ‘yüksekten düşme olayı’ yaşandı.

İstanbul Esenyurt’ta bir kadın Gökevler Mahallesi’ndeki sitede 10 katlı binada yaşıyordu ve dün akşam saatlerinde dokuzuncu kattaki evinden düştü. Kadının balkondan düştüğü söyleniyor ama bunun nasıl olduğu bilinmiyor. S.M. isimli kadın 30 yaşındaydı.

Haber verilmesiyle siteye polis ve sağlık ekipleri geldi. Olay yeri inceleme ekipleri konuyla ilgili çalışma yaparken kadının cansız bedeni ambulansla adli tıp morguna götürüldü. S.M.’nin ölüm nedeni otopsi incelemesinin ardından netlik kazanacak.

KCDP’nin verilerine göre kasım ayında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 33 oldu. Öldürülen 33 kadından dokuzu boşanmak istemek, barışmayı, evlenmeyi ya da ilişkiyi reddetmek, ikisi ekonomik bahanelerle, biri de korumaya çalıştığı annesiyle birlikte öldürüldü.

Tekirdağ'da kadın cinayeti: Eski koca itiraf ettiTekirdağ’da kadın cinayeti: Eski koca itiraf etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.