Yine ‘serseri kurşun’ cinayeti: 9 yaşındaki Kerem, 9 gün sonunda hayatını kaybetti

Özdemir ailesi yeni doğacak çocuklarının telaşını yaşarken dünyaları başlarına yıkıldı. 9 yaşındaki oğulları Kerem Can Özdemir parkta oynadığı sırada başına isabet eden serseri kurşun yüzünden kanlar içinde yere yığıldı. Kerem hayat mücadelesini 9 gün sürdürebildi. Yeni doğan bebek ise hâlâ kuvözde.

Gündem 20 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kutlama ya da törenlerde havaya ateş açılması sıkça karşılaştığımız ve önlem alınması gereken bir durum. Sorulduğunda neredeyse herkesin ‘kötü bir davranış’ olarak tanımlayacağı bu durum yüzünden her sene çok sayıda kişi hayatını kaybediyor, yaralanıyor.

Silahın namlusundan çıkarak hava doğru yol alan ‘zinde mermi’ çıkış hızını kaybetmesinin ardından serbest düşüşe geçiyor. Buna ‘yorgun mermi’ deniyor. Yorgun bir merminin saniyede yaklaşık 90 ile 180 metre arasında bir hızla hareket ettiği biliniyor. Yorgun mermiler insanın riskli bir bölgesine isabet ettiğinde ölümcül sonuçlar doğuruyor. Bunun son örneği Trabzon’da bir parkta oyun oynarken başına yorgun mermi isabet eden Kerem Can Özdemir.

10 Haziran’da Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde site parkında arkadaşlarıyla oynayan Kerem Can Özdemir, aniden kanlar içinde yere yığıldı.

Yorgun mermi Berke'yi 199 gün sonra öldürdüYorgun mermi Berke’yi 199 gün sonra öldürdü

Sağlık ekipleri tarafından KTÜ Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Özdemir’in yapılan tomografisinde başına yorgun mermi isabet ettiği belirlendi. Mermi çekirdeği beyninin 6 santimetre derinine saplanmış ve risk oluşturduğu için küçük çocuğa ameliyat yapılamamıştı. Bu nedenle 9 yaşındaki Özdemir yoğun bakım servisinde tedavi görmeye devam etti.

Ancak 9 gün süren yaşam savaşını bugün doktorların tüm çabalarına rağmen kaybeden Özdemir, hayatını kaybetti. Ailesi acı haberi alarak büyük bir üzüntü yaşadı. Özdemir’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Olaydan iki gün sonra aynı hastanede dünyaya gelen ve henüz adı konulmayan erkek kardeşinin de kuvözde tedavisinin devam ettiği belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturması ise halen devam ediyor.

Başına serseri kurşun isabet eden Kaan bebek öldüBaşına serseri kurşun isabet eden Kaan bebek öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.