Yolda bikiniyle dolaşan mankene hapis istemi

İstanbul'da bikiniyle dolaşan manken Melisa Aydınalp hakkındaki iddianame tamamlandı. Aydınalp hakkında 1 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Manken Melisa Yaren Aydınalp, her gün aynı saatte Kadıköy’de yarı çıplak halde dolaşıyordu. 23 yaşındaki mankeni görenler polise ihbar etti ve bu sırada da Aydınalp’ın ip bikiniyle dolaşmaması gerektiğini söyledi. Aydınalp ise vatandaşlara tepki gösterdi, mankenle kendisini uyaranlar arasında tartışma çıktı. Konuyla ilgili manken hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Aydınalp ahlak ve toplumsal değerlerle ilgili kitap okuma şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Savcılık soruşturmayı tamamladı ve Aydınalp hakkındaki soruşturmanın yaya geçidince bikinisiyle durup trafiği kilitlediğine yönelik ihbarla başladığını belirtti. Şüphelinin birkaç gün sonra da benzer kıyafetlerle caddede yürüyüp vatandaşların bu anı kayıt altına aldığını belirten savcılık, Aydınalp’in toplumun rahatsız olacağı şekilde giyindiğini ve kendisine tepki gösterildiğini, teşhircilik yaptığını ve birden fazla kez hayasızca hareket suçunu işlediğini kaydetti.

1 yıl 9 aya kadar hapis istemi

İddianamede Aydınalp’in savunması da yer aldı ve genç mankenin kıyafetleri suç işlemek için giymediğini göğüs bölgesinin de kapalı olduğunu söylediği yazıldı. Savcılık ise halkın ar ve haya duygularının, toplumun ortak edep ve ahlak temizliğinin korunmasının amaçlandığını belirtti. Toplumun kültürünün önemli bir kısmını oluşturan edep, iffet, ar veya haya duygularının korunmakta ve bu değerlere saldırı niteliği taşıyan hareketlerin yasaklanmakta olduğunu ifade etti.

Hayasızca hareketler suçunun mağdurunun toplum olduğu savunulan iddianamede, bir eylemin teşhircilik sayılıp sayılmayacağı örf, adet ve ahlak değerlerine göre ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye farklılık gösterebileceği gibi, mekana göre de değişiklik gösterebileceği belirtildi. Şüphelinin giydiği kıyafette suç kastı olup olmadığının, kişiden kişiye farklı görüş ve tepkilere neden olabileceği aktarılan iddianamede, açık sayılabilecek biçimde bir kıyafetle toplum içine çıkıp yürüdüğü ve aynı saatlerde eylemini gerçekleştirdiği anlatıldı. Birden çok kez “Hayasızca hareketler” suçunu işlediği belirtilerek 1 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.

Manken Elif Ece Uzun canını kurtarmaya çalışıyorManken Elif Ece Uzun canını kurtarmaya çalışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.