Yunanistan’a kaçmaya çalışan PKK’lı yakalandı: Ayağımızın basmadığı yer kalmayacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan biri PKK üyesi olmak üzere dokuz kişinin hudut birliklerince yakalandığını açıkladı.

Gündem 12 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından “Hudutlarımızın güvenliği için yasa dışı geçişlerle mücadelemiz sürüyor. Ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 şahıs Edirne’de görevli hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” açıklaması yapıldı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Güler beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Şanlıurfa’da bayramlaşmadan sonra bir toplantı yaptı.

Güler 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığındaki video telekonferans toplantısında yurtiçi ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi.

Yurtiçinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu, örgütün hareket kabiliyetinin bitme noktasına geldiğini söyleyen Güler bunda bütün payın aziz şehitler ve kahraman gazilerle birlikte Mehmetçiklere ait olduğunu vurguladı.

Bakan Güler “Şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi ve genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacağız” dedi.

Güler Türk ordusunun son bir asrın en kapsamlı, en yoğun, en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiği bu hassas dönemde terörle mücadeleyle birlikte hudutların güvenliğinin de personel sayısı ve teknolojik bakımından en yoğun tedbirlerle sağlandığını anlattı.

Türkiye’nin çatışma ve ihtilafların çevrelediği bölgenin tam kalbinde yer aldığını, krizler ve sorunların çözümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli girişimlerde bulunduğunu kaydeden Güler “Bu kapsamda Karabağ’da, Libya’da, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda, Ortadoğu’daki ve yakın coğrafyamızdaki birçok sorunun çözümünde yoğun gayretler sarf ederek büyük ve kıymetli inisiyatifler üstlendik, üstleniyoruz” dedi.

Bakan Güler Türk Silahlı Kuvvetleri olarak dost ve müttefik ülkelerin haklı davasına destek verdiklerini, küresel ve bölgesel güvenlik, barış ve istikrara katkı sağladıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Tüm bu girişim ve faaliyetler Türkiye’nin küresel bir aktör haline dönüştüğünü, uluslararası müzakere masalarının ve güvenlik mimarisinin vazgeçilmez üyesi haline geldiğini, ordumuzun da dünyanın en güçlü, en etkin ordularından biri olduğunu en açık şekilde ortaya koymaktadır. Bugün Türkiye olarak ulaştığımız bu üstün seviyeyi, Silahlı Kuvvetler olarak aynı anda birçok görevi başarıyla icra edebilme kabiliyetimizi çok iyi idrak etmemiz gerekmektedir. Bu başarı hikayesinde sizler de çok önemli bir rol üstlenmektesiniz.”

MSB: Araç kazasında bir asker şehit olduMSB: Araç kazasında bir asker şehit oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.