Yurt dışına çıkış yasağı alan fenomen: Ama ben zaten yurt dışındayım!

Tutuklanan Polat çiftinin 4 yıl önce ‘Şampiyonlar Ligi’ notuyla paylaştığı fenomenler masası fotoğrafındaki herkes mercek altında. Onlardan biri olan Eylül Öztürk dün tartışılacak bir paylaşım yaptı.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Örgütlü biçimde kara para aklama, vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan-Engin Polat çifti, haklarında şaibeler bulunan diğer sosyal medya fenomenlerini de yakmaya devam ediyor.

Dilan Polat’ın 2019 yılında çekildiği ve “Şampiyonlar Ligi” olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan tüm fenomenler hakkında önceki gün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti.

HalkTV programcısı gazeteci Murat Ağırel son olarak fotoğraftaki; Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İlayda Topal, İlke Alagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan ve Yavuz Selim Korkut gibi isimlere yurt dışı yasağı konduğunu duyurdu.

‘O nasıl olacak anlamadım’

Haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Eylül Öztürk ve eşi Kenan Özkan cephesinden dün ilginç bir çıkış geldi. Çift, 5 milyon dolarla ABD’ye gittiği ve oradan peşin parayla 11 adet ev aldıkları iddia edilmişti. Yurt dışı yasağına dahil edildiğini öğrenen Eylül Öztürk sosyal medya hesabında paylaşım yaptı:

“Evet şu anda bana geldikleri kesinleşti anladığım kadarıyla. Ben buradan bunu anlıyorum. Demek ki soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı. Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak anlamadım. Neyse bunu avukatıma sorayım”

Polat çiftinin 4 yıl önceki paylaşımı ‘Fenomenlerin Şampiyonlar Ligi’ni fena yaktıPolat çiftinin 4 yıl önceki paylaşımı ‘Fenomenlerin Şampiyonlar Ligi’ni fena yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.