Bi bitmediniz: Bu kez de zeytin tankına çıplak girme vakası

TikTok’a zafiyetleri olmasa haberimiz olmayacaktı: Manisa’da bir tesiste dolu sofralık zeytinlerin olduğu tanka çıplak girerek zeytinleri o şekilde sepetlediği anların videosunu paylaşan şahıs gözaltına alındı. Tarım Bakanlığı da harekete geçti.

Gündem 30 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Sosyal medya platformu Tiktok’ta yayınlanan ve Manisa’da olduğu iddia edilen bir tesiste çıplak sofralık salamura zeytin tankına girme videosu tepkilere neden oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, olaya ilişkin inceleme başlattı. Zeytin tankına giren Muharrem İ. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Manisa’daki bir zeytin işletmesinde çekildiği iddia edilen videoda çıplak şekilde zeytin tankına giren bir kişinin insan sağlığına uygunsuz bir şekilde sofralarda tüketilmek üzere salamura yapılan zeytinleri pazara gönderilmek üzere sepetlediği görülüyor.

Bakanlık: İnceleme başlatıldı

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Polis ekipleri, zeytin tankına giren Muharrem İ.’yi Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Hacı İshak Mahallesi’nde yakalayarak, gözaltına aldı.

Süt banyosu videosu da ders olmadı

Daha önce benzer bir olay da Konya’da yaşanmış, o skandal da failin TikTok zafiyeti sayesinde öğrenilmişti. Geçen yıl Konya’da bir süt toplama merkezinde bulunan bir kazanda çıplak halde süt banyosu yaptığı anları sosyal medyadan paylaşan şahıs, 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.