Zonguldak’ta 12 ruhsatsız kömür ocağı kapatıldı

Zonguldak'ta ruhsatsız işletildiği tespit edilen 12 kömür ocağından iki tanesi mühürlenirken diğer 10 ocak patlayıcı madde kullanılarak imha edildi. Ocağı daha önce de mühürlenen ancak mührü bozduğu tespit edilen ocak sahibi ise tutuklandı.

Gündem 4 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Zonguldak’ta jandarma ekiplerince tespit edilen 12 ruhsatsız kömür ocağından 10 tanesi patlayıcı madde ile imha edilirken kalan iki tanesi de mühürlendi. Daha önce ocağın mühürlendiği tespit edilirken mührü bozan ocak sahibi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri 29 Temmuz ile 2 Ağustos tarihlerinde kaçak ocaklara yönelik denetim yapıyordu. Denetimler sırasında ekipler, merkez ve Kilimli ilçelerinde belirlediği ruhsatsız işletilen 12  maden ocağına operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak ocaklardan 10 metre ray ile bir adet havalandırma motoru ele geçirildi.

12 ocağın iki tanesi mühürlenip kapatılırken kalan 10 ocak, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Çatalağzı Termik Santrali ekiplerince patlayıcı madde kullanılıp imha edildi.

Mühürlenen ocaklardan birinin girişi

Ocak daha önce de mühürlenmiş

Denetimler sonucu maden kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle 8 kişiye adli işlem yapıldı. Daha önce ocağının kapatıldığı ancak mührünü bozduğu belirlenen 1 kaçak ocak sahibi ise gözaltına alındı.

Zonguldak’ta beş kaçak maden kapatıldıZonguldak’ta beş kaçak maden kapatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.