Kafkametler batığı… Yedi gemici 33 gündür aranıyor

Gündem 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım’da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı “Kafkametler” adlı gemideki kayıp mürettebatın aranmasına görevlilerce devam ediliyor.

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) AFAD ve diğer ekipler kayıp personeli bölgeyi karadan ve denizden sürekli tarıyor.

Deniz Üs Komutanlığı personeli botla liman içinde kıyı kesimlerini tararken Sahil Güvenlik ekipleri de liman içinde ve dışında arama yapıyor.

Çalışmalara her türlü hava şartları ve dünyanın tüm açık denizlerinde görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı KEGM’nin operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de destek veriyor.

Çalışmalar devam ediyor

Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde gemi kurtarma enkaz kaldırma şirketi de kayıp mürettebatı arama ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmasına katılıyor.

Batık gemideki kayıp denizcileri arama çalışmaları için Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu toplantıdan sonra bir araya geldiği kayıp denizcilerin yakınlarına sahil bandında, liman içinde ve batık alanında kara ve denizde her imkân kullanılarak yürütülen arama faaliyetiyle ilgili bilgi verdi.

Ne olmuştu?

Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan Türk bayraklı “Kafkametler” adlı kuru yük gemisi 19 Kasım’da Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan beşinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

10Haber Kafkametler’in üçüncü kaptanı Berke Çamurtaş’ın son mesajlarını yayınlamış, kazadaki ihmal iddialarını gündeme getirmişti.

Ekmek parası derdi 'cenazesi bulunur mu'ya dönüştü: Kafkametler mürettebatının acı öyküsü   Ekmek parası derdi ‘cenazesi bulunur mu’ya dönüştü: Kafkametler mürettebatının acı öyküsü   

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.