Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı.

Gündem 14 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye’nin en büyük maden faciasının dün 10. yıl dönümüydü. Yargılama süreci sonunda cezaevinde tek bir maden yetkilisi yok. Kamu görevlileri ise yargılanmaya daha yeni başlandı. Soma’nın üstüne Amasra’da 43 madenci öldü. Ancak bu ölümler ders olmadı.

Amasra maden faciası davasında üç mühendis tahliye edildiAmasra maden faciası davasında üç mühendis tahliye edildi

Soma faciasının 10’uncu yıl dönümünde Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel işletilen maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Mesai arkadaşları burada mahsur kalan işçilerden 31 yaşındaki Savaş Onur ve 42 yaşındaki Şenol Zurnalı’nın kurtarılması için çalışma başlattı. Madendekilerin haber vermesi üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri geldi.

Göçükten çıkarılan Onur Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak aynı hastaneye götürülen Zurnalı müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye gelen işçilerin yakınları ve mesai arkadaşları üzüntü yaşadı. Tedavisi süren işçi Savaş Onur’un hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Özel'den 10. yılında Soma için çağrı: Dava yeniden görülmezse Türkiye normalleşmezÖzel’den 10. yılında Soma için çağrı: Dava yeniden görülmezse Türkiye normalleşmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.