Turhan Selçuk Karikatür Yarışması için başvuru zamanı

Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması için başvurular başladı. Katılımcılar 30 Nisan 2024 tarihine kadar yarışma için başvuruda bulunabilir. Ödül alan eserler 18 Mayıs 2024'te açıklanacak.

Kültür Sanat 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

14. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması için başvurular başladı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya 30 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilir. Milas Belediyesi tarafından usta çizer Turhan Selçuk’un anısına düzenlenen karikatür yarışması için hazırlanan şartname de yayımlandı. Bu yıl 58 ülkeden 433 karikatüristin 1606 karikatürünün katıldığı yarışmanın 2024 edisyonuna başvuralar dün itibarıyla başladı.

Serbest konuda tüm çizerlere açık olan yarışmanın kazananları 18 Mayıs 2024’te açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ise 2024 yılının eylül ayında gerçekleştirilecek. Her çizerin en fazla 5 eserle katılabileceği yarışmada gönderilecek karikatürlerin boyutunun en fazla 30×40 santimetre olması, eserinin arkasına büyük harflerle çizerin adını, soyadını, adresini, e-postasını, ülkesini ve telefon numarasını yazması; kısa bir özgeçmişini zarfın içine koyması isteniyor.

Birinciye 20 bin TL ödül

14. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın bu yılki seçici kurulunda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Fahriye Çıtaklı, İpek Özsüslü, Eda Uzunoğlu, Julie Besombes, Simon Baert, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ve Mehmet Nergiz yer alacak. Yarışmanın birincisine 20 bin, ikincisine 15 bin, üçüncüsüne ise 10 bin TL ödül verilecek.

Londra'da tarihi skandal: Binlerce yıllık eserleri hurdacıya göndermişlerLondra’da tarihi skandal: Binlerce yıllık eserleri hurdacıya göndermişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.