20. Akbank Kısa Film Festivali jürisinde yıldızlar geçidi

20. yaşını kutlamaya hazırlanan Akbank Kısa Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu. Ulusal yarışmanın ana jürisi, Gökçe Bahadır, Ozan Açıktan, Erkan Kolçak Köstendil, Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan oluşacak.

Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer de festival jürisinde yer alan isimlerden bazıları.

Kültür Sanat 15 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Akbank Kısa Film Festivali', 5 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Bu yıl şehrin iki yakasında ve çevrim içi gerçekleşecek 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu. Yönetmen ve senarist Selim Evci direktörlüğünde düzenlenen festivalin Ulusal Yarışma jüri üyeleri oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil, oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı oldu.

Uluslararası Yarışma jüri üyeleri ise yönetmen Tahmina Rafaella, oyuncu Mehmet Günsür, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyor. Forum Senaryo Yarışması jüri üyeleri ise yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer olarak açıklandı.

20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplamaya ve bu alandaki üretimleri teşvik etmek amacıyla üçüncü kez düzenlenen Genç Bakışlar Yarışması’nın jürisi oyuncu Melisa Şenolsun, yapımcı Müge Büyüktalaş ve yönetmen Sinan Kesova’dan oluşuyor.

20. yıla özel konuk Nuri Bilge Ceylan

Akbank Kısa Film Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da özel gösterimler ve usta isimlerin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek. Festivalin 20. yıl özel konuğu Nuri Bilge Ceylan. Genç sinemaseverlerle buluşacak yönetmen Akbank Kısa Film Festivali ile ilgili, “Kısa film izlemeyi severim, hep sevdim, ticari kaygılardan uzak kişiselliğin öne çıktığı özgür bir alan. Akbank Kısa Film Festivali vesilesiyle gençlerle buluşabilecek olmak benim için de değerli” diyor.

İranlı yönetmen Ali Asgari, yönetmen Ozan Açıktan, oyuncu Gökçe Bahadır, belgesel yönetmeni Sarah Francis de söyleşilerle sinema deneyimlerini  sinemaseverlere aktaracak.

Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Genç Bakışlar, Kısadan Uzuna, Deneyimler, Belgesel Sinema, Perspektif, Özel Gösterim ve Forum bölümlerinin yanı sıra atölye ve söyleşilerin de dahil olduğu 20. Akbank Kısa Film Festivali 25 Mart – 4 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ceylan'a Fransa'dan ödül, Akbank Kısa'dan onurCeylan’a Fransa’dan ödül, Akbank Kısa’dan onur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.