23 Nisan haftasına Cumhuriyetin 100. yılı damga vuruyor

Ramazan Bayramı ve 23 Nisan'ın aynı döneme denk geldiği bu hafta sonu kültür-sanat etkinlikleri açısından oldukça zengin bir program vaat ediyor. İstanbul'un farklı mekânlarındaki dikkat çeken konserlerin yanı sıra İzmir'de de Fazıl Say'ın bestelediği '100. Yıl Marşı'nın prömiyeri gerçekleştirilecek

Kültür Sanat 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bartu Küçükçağlayan Ses Tiyatrosu'nda.

Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı hafta sonuna denk gelmesiyle oldukça hareketli iki gün bizleri bekliyor. Hafta sonu maratonunda bu akşamın öne çıkan etkinliklerinden biri Black Coffee konseri. Hip hop dünyasının önemli ismi Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilecek olan Beatgate etkinliği kapsamında sahne alacak. Etkinliğin başlangıç saati 16.00. Günün Anadolu yakasında öne çıkan etkinliği Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki Zakkum konseri. Geçen yıl ‘İlkbahardım Hiç Üşümezdim’ isimli akustik albümlerini sevenleriyle buluşturan Zakkum’un Bostancı’daki konseri 21.00.

JJ Arena’da Cityfest

Ataşehir’deki JJ Arena’da üç günlük Cityfest konser serisi devam ediyor. Dün, Can Bonomo, Nova Norda ve Konuya Fransız’ın sahne aldığı serinin bu akşamki konukları Adamlar, Jakuzi ve Dilan Balkay. Yarın da devam edecek olan Cityfest kapsamında Dolu Kadehi Ters Tut, Sedef Sebüktekin ve İlhan Güryalçın sahnede olacak. Anadolu yakasının yoğun konser mesaisinde gecenin öne çıkan bir diğer etkinliği Kartal’daki Jolly Joker İstMarina’da. Pop müziğin son yıllardaki en önemli temsilcilerinden Gökhan Türkmen saat 21.00’de hayranlarıyla buluşacak. Kadıköy’de gecenin öne çıkan etkinliği ise Dorock XL’deki Manuş Baba konseri. Moda Kayıkhane ise Soner Olgun’u ağırlayacak.

Rotamızı yeniden Avrupa yakasına çevirdiğimizde Babylon’da bizleri Kolektif İstanbul’un Balkan Wedding Party projesi karşılıyor. 21.30’daki bol oynamalı konser bayram coşkusunu hissetmek için ideal bir etkinlik. Jolly Joker Vadistanbul ise daha duygusal bir akşam yaşamak isteyenlere Oğuzhan Koç konserini vaat ediyor.

Büyük Ev Ablukada Ses Tiyatrosu’nda

Alternatif müziğin önemli topluluğu Büyük Ev Ablukada artık gelenekselleşmeey başlayan Ses Tiyatrosu buluşmalarına bir yenisi daha bu Pazar ekleyecek. Matine formatında gerçekleşecek performans serisinin başlangıç saati 17.00. Türün bir diğer önemli temsilcisi Yüzyüzeyken Konuşuruz ise Turkcell Vadi’de hayranlarıyla buluşacak.

100. Yıl coşkusu sahnelerde

Fazıl Say’ın geçen ay bestelediği ve merakla beklenen ‘100. Yıl Marşı’ pazar akşamı prömiyerini gerçekleştirecek. Sözleri Ayten Mutlu’ya ait olan marş İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde seslendirilecek. ‘100. Yıl Marşı’nı Can Okan yönetimindeki Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu ile şefliğini İlhan Akyunak ve Fatih Köseoğlu’nun yaptığı Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Korosu birlikte icra edecek.

Hafta sonuna denk gelmese de Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında gerçekleştiği için mutlaka değinememiz gereken bir etkinlik daha var. Zorlu PSM, prömiyeri 24 Nisan’da gerçekleşecek olan ‘1923’ müzikaline ev sahipliği yapmaya başlıyor. Yapımcılığını Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM’nin üstlendiği müzikalin hikâyesinde Yekta Kopan imzası var. Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir’in yönettiği müzikalin besteleri Tuluğ Tırpan’a ait. Koregorafinin arkasındaki isim ise Beyhan Murphy.

Fazıl Say açıkladı: Kadın şairler albümü geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.