İstanbul Tiyatro Festivali, Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’ ile başlıyor

Çocukluğunda Almanya’da ailesinin işlettiği Café Müller’de saatlerce oturup savaş sonrası atmosferinde, yıkılmış bir toplumda yaşam mücadelesi verenleri izleyen Pina Bausch, bu deneyimlerinden 1978’de bir başyapıt çıkardı. Bu oyun, 27. İstanbul Tiyatro Festivali'yle İstanbul'a konuk oluyor.

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Pina Bausch’un başyapıtı Café Müller, sanatçının topluluğu Tanztheater Wuppertal’ın güncel kadrosu ve ilk günkü çarpıcılığıyla ilk kez Türkiye’de.

27. İstanbul Tiyatro Festivali, dansı yeniden tanımlayan ve dans tiyatrosunun yeni bir tür olarak kabul görmesini sağlayan Pina Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’ ile açılıyor.

Bir kafeye konuk oluyoruz. Üstelik gösteriye de ismini veren bu kafe, gerçek bir yer, Bausch’un çocukluğunda, ailesinin işlettiği bir mekan. Çocukluğunda Almanya’da ailesinin işlettiği Café Müller’de saatlerce oturup savaş sonrası atmosferinde, yıkılmış bir toplumda yaşam mücadelesi veren bireyleri izleyen Pina Bausch, insan ruhunu okumadaki ustalığıyla bu deneyimlerinden 1978’de bir başyapıt çıkardı. O oyun, şimdi İstanbullu tiyatroseverlerin karşısında.

Biletleri satışa çıkan festival programının tamamı İKSV’nin web sitesinde, https://tiyatro.iksv.org/tr/program adresinde. Vakit kaybetmeden ‘Cafe Müller’e konuk olmak isteyenler, detaylı bilgi ve bilet almak için tıklayabilir.

📌 ‘Café Müller’, 25 Ekim Çarşamba saat 21.00’de, 26 Ekim Perşembe 19.00 ve 21.00’de Zorlu PSM’de.

‘Café Müller’

Reji ve Koreografi: Tanztheater Wuppertal Pina Bausch + [Terrain] Boris Charmatz

Müzik: Henry Purcell

Sahne ve Kostüm Tasarımı: Rolf Borzık

Prova Yönetmenleri: Barbara Kaufmann, Helena Pinon(konuk)

Dansçılar 25 Ekim 21.00 ve 26 Ekim 19.00 Dean Biosca, Emily Castelli, Maria Giovanna Delle Donne, Taylor Drury, Reginald Lefebvre, Christopher Tandy.

Dansçılar 26 Ekim 21.00 Taylor Drury, Letizia Galloni, Milan Nowoitnick Kampfer, Nicholas Losada, Tsai-Wei Tien, Frank Willens.

Perde bugün açılıyor, 27. İstanbul Tiyatro festivali başlıyor: 10Haber'den kaçmaz denilen 10 oyunPerde bugün açılıyor, 27. İstanbul Tiyatro festivali başlıyor: 10Haber’den kaçmaz denilen 10 oyun

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.