Beyoğlu’nda bir Rum Apartmanı’na davetlisiniz: ‘Büyük Zarifi Apartmanı’ kapılarını açıyor

Kapı aralığından duyulan melodiler, sıva çatlaklarından dökülen hikâyeler, döşeme gıcırtılarından sızan hatıralar... 27. İstanbul Tiyatro Festivali'nin öne çıkan yerli yapımlarından 'Büyük Zarifi Apartmanı', festival izleyicisi için kapılarını açıyor.

Kültür Sanat 29 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

27. İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl 19 yerli ve uluslararası yapımı bir araya getirmenin yanı sıra en çok da ilk kez festivalde sahnelenecek yerli tiyatro metinlerinin heyecanını yaşıyor. ‘Büyük Zarifi Apartmanı’ bu oyunlardan biri. 2022’de prömiyeri İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapılan ‘Koleksiyoncu’daki rolü ile Direklerarası Tiyatro Ödülü’nü kazanan İlyas Özçakır festivale bu kez kendisinin tasarlayıp yönettiği ‘Büyük Zarifi Apartmanı’ ile dönüyor.

Umulmadık misafirler

Pembe Çıkmazı’nda 150 yıllık bir apartmandayız. Burası Abdülaziz ve II. Abdülhamit dönemlerinde İstanbul’un en varlıklı ailelerinden Zarifilerin yaptırdığı Büyük Zarifi Apartmanı. Kapı aralığından duyulan melodiler, sıva çatlaklarından dökülen hikâyeler, döşeme gıcırtılarından sızan hatıralar da eşlik edecek izleyicilere. Umulmadık başka misafirler de…

Genç aktivist Aslan katıldığı bir eylemden kaçıp oğlunu bekleyen Leandros’un kapısını yana yakıla çalarken, üst katın kapısını açık bulan Rodoslu turist Elefteria, Serap’ın misafiri olur ister istemez. Peki çatı katında yalnız yaşayan, bir zamanların Rebetiko şarkıcısı Hrisula’nın kapısı sıkı sıkıya kapalıyken onun misafiri kim ya da kimler olabilir, zira içeriden şarkılara karışan konuşmalar?

Mekâna özgü bu projede Büyük Zarifi Apartmanı  tarihi gerçeklerle harmanlanan kurmaca hikâyelerin sahnesine dönüşüyor. Festival seyircisine de apartmana konuk olmak kalıyor. Biletleri satışa çıkan festival programının tamamı İKSV’nin web sitesinde, https://tiyatro.iksv.org/tr/program adresinde. ‘Büyük Zarifi Apartmanı’na konuk olmak isteyenler detaylı bilgi ve bilet almak için tıklayabilir.

📌Oyun, 1 Kasım Çarşamba saat 17.00 ve 20.00’de; 2 Kasım Perşembe saat 17.00 ve 20.00’de, 3 Kasım Cuma saat 17.00 ve 20.00’de, 4 Kasım Cumartesi saat 13.00 ve 16.00’da, 5 Kasım Pazar ise saat 13.00 ve 16.00’da Büyük Zarifi Apartmanı’nda. İKSV ve bilet sayfasında apartmanın konum ve adres bilgileri de yer alıyor.

Büyük Zarifi Apartmanı

Projeyi Tasarlayan, Yöneten: İlyas Özçakır

Yazanlar: H. Can Utku, İlias Maroutsis, Fulya Özlem, Sandra Penso, İlyas Özçakır, Çağdaş Ekin Şişman

Yapımcı: Anna Maria Aslanoğlu

Videoda Oynayanlar: Ali Baran Özcan, Andreas Sarantidis, Çağdaş Ekin Şişman, Oğulcan Arman Uslu, Yusuf Tan Demirel

Video Yönetmeni, Kurgu: Sandra Penso

Yardımcı Yönetmen: Melis Balaban

Dekor Tasarımı: Osman Özcan

Dekor Asistanı: Banu Güçlü

Kostüm Tasarımı: Müge Orhan

Kostüm Asistanı: Gizem Tuğan

Işık Tasarımı: Utku Kara

Ses Tasarımı: Berkant Kılıçkap

Video Ses Kayıt Teknisyeni: Orhan Koçalan

Video Işık Teknisyeni: Kemal Keçeci

Yapım Koordinasyon: Gülenay Koçak

Prodüksiyon Asistanı: İsmet Ekin Arı

Afiş Tasarımı: Gökhan Yeter – D’art Duvar

Sosyal Medya: Enver Sedat Kurubaş

Kafede hayat var!Kafede hayat var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.