Günümüz insanı üzerine karanlık bir komedi: ‘Terörizm’

Tülin Özen, Tansu Biçer ve Saim Güveloğlu tarafından 2020’de kurulan Bahçe Galata, üçüncü oyunu 'Terörizm' ile festivalde. Presnyakov Kardeşler imzalı 'Terörizm', toplumsal olaylara duyarsızlaştığı ölçüde kendi başına gelenlere hassaslaşan günümüz insanı üzerine karanlık bir komedi.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bahçe Galata'nın üçüncü oyunu 'Terörizm', perdelerini festivalde açıyor.

Yönetmen Saim Güveloğlu ile oyuncular Tülin Özen ve Tansu Biçer’in 2020 yılında kurdukları Bahçe Galata’nın ‘Nora 2’ ve ‘Bizi Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat’tan sonra sahneye koyduğu üçüncü oyunu ‘Terörizm’ perdelerini 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde açacak.

Çağdaş Rus tiyatrosunun en önemli isimlerinden Presnyakov Kardeşler’in en popüler oyunlarından ‘Terörizm’, toplumsal olaylara duyarsızlaştığı ölçüde kendi başına gelenlere hassaslaşan günümüz insanı üzerine karanlık bir komedi.

Bilgesu Akın, Defne Koldaş, Derya Şahan, Fatih Sevdi, Semih Ali Aksoy, Sezer Arıçay, Tansu Biçer, Tolga Güneş, Tülin Özen, Zeynep Çötellioğlu’nun oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun, şehir yaşamından beş farklı kesit sunacak. Ancak anlatılanlar sadece mağdurlar, failler ya da vahşice eylemlerle ilgili değil; korku ve şüphenin sıradanlaştığı dağılmış bir toplumdaki bireylerin nasıl birbirine düştüğüne dair.

📌 ‘’Terörizm’, 15 ve 16 Kasım’da saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

🎟️ Toplumsal olaylara duyarsızlaştığı ölçüde kendi başına gelenlere hassaslaşan günümüz insanı üzerine düşünmek isteyenler biletler için buraya tıklayabilir.

📍 Biletleri satışa çıkan festival programının tamamı İKSV’nin internet sitesinde,  ‘Terörizm’ detayları ise burada.

Nişantaşı’ndan dünyaya açılan bir pencereNişantaşı’ndan dünyaya açılan bir pencere

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.