27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne ‘İstanbul Mon Amour’ ile veda

27. İstanbul tiyatro festivali perdelerini Ahmet Sami Özbudak imzalı 'İstanbul Mon Amour' ile kapattı. 26 Kasım'da Beyoğlu’ndaki farklı mekanlarda kısa aralıklarla devam eden gösteri, toplam 7 saat sürdü.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Okan Bayülgen, Ferhan Şensoy imzalı 'Kalemimin Sapını Gülle Donattım' oyunuyla sahnedeydi.

27. İstanbul Tiyatro Festivali, ‘İstanbul Mon Amour’ ile perdelerini kapattı. Usta tiyatrocu Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen festival, yurtiçi ve yurtdışından 20 tiyatro, performans ve dans gösterisine ev sahipliği yaptı. Türkiye’den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İsrail ve Yunanistan’dan dokuz yapım izleyicilerle buluştu.

Türk tiyatrosundan genç kuşak yazar, yönetmen ve oyuncuları ile özgün ve yeni metinlerin öne çıktığı festivalde, Ercan Kesal, Nesrin Kazankaya, Bülent Emin Yarar, Çiçek Dilligil, Okan Bayülgen, Deniz Türkali ve Meral Çetinkaya’nın da aralarında olduğu pek çok usta oyuncu da sahne aldı.

Bu sene özellikle İstanbul, Beyoğlu’ndaki çeşitli mekanlar başta olmak üzere şehrin iki yakasında 12 mekânda oyunların sahnelendiği festival, perdelerini 27 Kasım Pazar günü ‘İstanbul Mon Amour’ ile kapattı.

Ahmet Sami Özbudak’ın yönettiği ‘Regine’ İstanbul, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde seyircilerle buluştu.

Yedi saatlik tiyatro macerası

Ahmet Sami Özbudak imzalı projede, Osmanlı’dan günümüze sayısız yaşanmışlığın tanığı üç Fransız lisesi salonları, sınıfları, koridorlarıyla birer sahneye dönüştü. Gösteri boyunca izleyiciler farklı mekanlara giderek en kısası 10 en uzunu 40 dakikalık oyunları izledi. Bu oyunlar arasında Ferhan Şensoy’un kaleme aldığı Okan Bayülgen’in oynadığı ‘Kalemimin Sapını Gülle Donattım’,Barış Gönenen’in yönettiği Deniz Türkali’nin sahnede olduğu ‘Ah!’ gibi yapımlar da vardı.

Deniz Türkali 'bayıldığı' İstanbul'u anlatacakDeniz Türkali ‘bayıldığı’ İstanbul’u anlatacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.