43. İstanbul Film Festivali için başvurular başladı

17-28 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak 43. İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı. Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 19 Ocak 2024. Başvurular festivalin resmi internet sitesi üzerinden alınacak.

Kültür Sanat 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

43. İstanbul Film Festivali için geri sayım başladı. İKSV tarafından düzenlenen festivalin yarışma bölümünde yer almak isteyen yapımlar için başvurular açıldı. Festivalin resmi sitesinden kabul edilecek başvurular 19 Ocak 2024’e kadar sürecek. Festival için başvurular sadece resmi internet sitesi üzerinden kabul ediliyor. İlk kez 1982 yılında sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin 43’üncüsü 17-28 Nisan’da gerçekleşecek.

İstanbul Film Festivali jürisi yakında açıklanıyor

43. İstanbul Film Festivali’nde Türk Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyiciyle buluşacak. Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen büyük ödül Altın Lale’nin yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da birer ödül veriliyor. Festivalde ayrıca Seyfi Teoman anısına En İyi İlk Film Ödülü veriliyor. En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film ödülleri de para ödülüyle destekleniyor. Festivalin Genç Ustalar bölümündeki filmler bu yıl da Nespresso Genç Jüri tarafından değerlendirilecek.

Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü festival kurucularından Onat Kutlar anısına veriliyor ve ödül filmin yapımcı ve yönetmeni arasında paylaştırılıyor. Yarışma jürileri ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Ölümlü Dünya, macera tam gaz ileri!Fragmanlı Vizyon Raporu: Ölümlü Dünya, macera tam gaz ileri!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.