İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Amerika’nın kalbinden Boğaz’a

İstanbul Caz Festivali sona doğru yaklaşırken önemli iki solisti peşi sıra sahnede ağırlamaya hazırlanıyor. Bu akşam Sultan Park Swissotel The Bosphorus'taki konserlerde önce caz, flamenko ve Latin temsilcisi Elif Sanchez, ardından da Amerikalı müzisyen Lizz Wright performans sergileyecek.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Elif Sanchez, 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali sona yaklaşırken iki özel ismi aynı sahnede buluşturacak. Festivalin uzun yıllardır mekânları arasında yer alan Sultan Park Swissotel The Bosphorus, iki kadın solistin peşi sıra performansına ev sahipliği yapacak. Bu özel gecede sahneye ilk olarak Elif Sanchez çıkacak. 19.30’da başlayacak olan konserde Sanchez’e, trompet ile klavyede Paul Sanchez, gitarda Doruk Okuyucu, gitarda Gilan Barakan, bas gitarda Buğra Kılıçak ve davulda Nedim Ruacan eşlik ediyor. Sanchez son olarak, geçen hafta yayınlanan ‘Selami Şahin Şarkıları’ albümünde ‘Benim İçin Öldün Artık’ şarkısını seslendirmişti.

İstanbul Caz Festivali’nde Amerikalı konuk

İstanbul Caz Festivali, The Lumineers’in ardından ikinci önemli Amerikalı konuğunu ağırlamaya hazırlanıyor. Bu akşam saat 21.00’de başlayacak olan konserde Lizz Wright sahnede olacak. Karanlık ve derin alto vokaliyle duygu dolu şarkılar seslendiren Wright, şarkılarıyla Amerikan müzik geleneğine ışık tutuyor.

İstanbul Caz Festivali’nin bu özel konuğu son olarak geçen yıl ‘Holding Space’ adını taşıyan yeni albümünü yayınlamıştı. Georgia eyaletindeki köklerine uygun bir biçimde gospel vokaliyle başladığı müzik kariyerine, doğduğu kıtanın tüm müziklerinden etkilenerek devam eden Wright, her üretiminde imzasını korurken hem son albümünde hem de daha önceki çalışmalarda yeniliklere açık olmayı sürdürüyor.

Caz, folk ve Americana türlerini bir araya getirmesi ve dikkat çeken Lizz Wright, tarzıyla yıllar için de türünün önde gelen solistlerinden biri haline gelmeye başardı. Üstelik eriştiği noktada kalıcı olma konusunda da müzisyen kendisinden oldukça emin. İstanbul Caz Festivali’nin Amerikalı konuğu, 2003 yılında yayınladığı ve tanınırlık kazanmasında büyük paya sahip olan çıkış albümü ‘Salt’tan günümüze değin uzanan kariyerinde sevilen şarkılardan oluşan repertuvarıyla bu akşam Boğaz esintili ortamda festival izleyicisinin karşısında olacak.

Gezgin Salon Festivali Parkorman'da müzikseverlerle buluşuyorGezgin Salon Festivali Parkorman’da müzikseverlerle buluşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.