Shakira 8.5 milyon dolarlık vergi cezasını ödedi: Çocuklarım için yaptım

Shakira İspanya'da uzun süredir tartışmalara neden olan vergi cezasını ödedi. Yaklaşık 8.5 milyon dolarceza ödeyen Shakira yaptığı açıklamada "kendisi suçlu hissetmediğini ama bunu çocuklarının iyiliği için yaptığını" söyledi

Kültür Sanat 5 Eylül 2024

Yıldız müzisyen Shakira milyonlarca dolarlık vergi cezasını ödedi. Yaklaşık 8.5 milyon dolarlık cezasını ödeyen Shakira İspanya’da yargılanmış, uzun süre de davasıyla gündemde yer edinmişti. 47 yaşındaki müzisyen yaptığı açıklamada suçlu olduğu için değil çocuklarını korumak için ödediğini söyledi.

İspanya’nın en etkili gazetelerinden El Mundo’ya bir açıklama yapan Shakira İspanyol yargısını “maço” olmakla suçladı. Maliye ile yaptığı uzlaşıyı herhangi bir korkudan kaynaklanmadığının altını çizen Kolombiyalı müzisyen cezayı sadece çocuklarının geleceğini düşündüğü için ödediğini beşirtti.

‘Yine de İspanya’yı çok seviyorum’

İspanyol Maliyesi’nin kendisinin açığını bulup cezalandırmak için yoğun bir çaba içine girdiğini de söyleyen Shakira İspanya’ya her gelişinde cinsiyetçi önyargı ile mücadele etmek zorunda kaldığını da açıklamalarına ekledi. Kendisinin ABD’li bir erkek müzisyen olması halinde böylesi bir tavırla karşı karşıya kalmayacağını iddia eden Shakira bürokrasideki bu “maçoluğun” kurbanı olduğunu söyledi. Ödemesi gerektiğinden çok daha fazla cezaya çarptırıldığını da belirten Kolombiyalı müzisyen yine de İspanya ve İspanyol halkını çok sevdiğini de sözlerine ekledi.

Ludovico Einaudi: Böylesine zorlu bir dönemle yeniden yüzleşeceğimizi asla tahmin etmezdimLudovico Einaudi: Böylesine zorlu bir dönemle yeniden yüzleşeceğimizi asla tahmin etmezdim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.