Uğruna nice yiğitlerin can verdiği taht satışa çıkıyor!

'Game of Thrones' evrenine ait nadir parçalar Ekim ayında Heritage Auctions'ta açık artırmaya çıkıyor. İki binden fazla eşya arasında Demir Taht ve Jon Snow’un Longclaw kılıcı da var. Fiyatlar beş yüz dolarla 20 bin dolar arasında değişecek.

Kültür Sanat 5 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AP Photo.

HBO’nun efsanevi dizisi ‘Game of Thrones’ta taht mücadelesi bitmiş olabilir, ancak dizinin hayranları bu kez başka bir mücadeleye bizzat katılabilir. Heritage Auctions adlı müzayede evi ‘Game of Thrones’ evrenine ait geniş bir kostüm, aksesuvar ve set parçaları koleksiyonunu satışa sunmaya hazırlanıyor. 

İki binden fazla eşyanın bulunduğu açık artırmada Demir Taht’ın erimiş bir versiyonu, Jaime Lannister’ın zırh takımı ve kılıcı, ayrıca evrenin kötü kahramanları Ak Gezenler’in kullandığı protez dişler gibi nadir parçalar yer alacak.

Kit Harington dizide Jon Snow rolündeydi.

Alıcıların sahip olmak için kıyasıya mücadele edeceği başka parçalar da var. Daenerys Targaryen’in pelerinleri ve deri kıyafetleri, Jon Snow’un ünlü Longclaw kılıcı ve Tyrion Lannister’ı canlandıran Peter Dinklage tarafından takılan Kraliçe’nin Eli broşu gibi dikkat çekici eşyalar da satışa sunulacak. Başlangıç teklifleri 500 yüz dolardan 20 bin dolar arasında değişecek.

HBO’nun prodüksiyon planlama başkan yardımcısı Jay Roewe için bu açık artırma, hayranların tarihten bir parça kapmaları için nadir görünen bir şans. Roewe ayrıca HBO’nun binlerce aksesuvar, kostüm ve set parçasını potansiyel yan diziler veya devam filmleri için özenle koruduğunu, tüm parçaların kusursuz olduğunu söylüyor.

Açık artırma 10-12 Ekim tarihlerinde Dallas’taki Heritage Auctions aracılığıyla gerçekleştirilecek. Koleksiyon açık artırma öncesi 17 Eylül’den 4 Ekim’e kadar New York ve Londra’daki müzayede evlerinde sergilenecek.

George R.R. Martin 'House of the Dragon'un ikinci sezon yanlışlarını yazacakGeorge R.R. Martin ‘House of the Dragon’un ikinci sezon yanlışlarını yazacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.