Açlık Oyunları’nın önce romanı sonra da filmi geliyor

Suzanne Collins'in milyonlar satan serisi 'Açlık Oyunları' yeni macaresıyla 2025'te okurla buluşuyor. Bir müjde de serinin uyarlamasını sevenlere. Yeni romanın filmi de çok uzak olmayan bir gelecekte vizyonda olacak.

Kültür Sanat 8 Haziran 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Romanı film uyarlamalarında Jennifer Lawrence başrolde yer almıştı

‘Açlık Oyunu’ serisinin tutkunlarını sevindirecek haber geldi. Suzanne Collins’in milyonlar satan evreninin yeni kitabı 2025’te okurla buluşacak. ‘Sunrise on the Reaping’ ya da tam Türkçeleştirirsek ‘Hasatta Doğan Güneş’ sadece romanıyla da gelmeyecek. Başrolünde Jennifer Lawrence’ın yer aldığı sinema uyarlaması da büyük ilgi serinin yeni filmi gelecekte vizyona girecek. ‘Sunrise on the Reaping’in okurla buluşacağı tarih ise 18 Mart 2025. Şu an için Türkçede ne zaman yayınlanacağı açıklanmadı.

Bundan tam 16 yıl önce, yazar Suzanne Collins ilk kez okuyucuları gençlerin gladyatör tarzı ölümüne dövüştüğü distopik bir dünyaya götürmüştü. Kitap küresel çapta büyük başarı kazaınca sinemaya da uyarlandı. Böylece hem roman hem de film serisi milyarlarca dolarlık bir büyüklüğe erişti. ‘Sunrise on the Reaping’ 20 Kasım 2026’da sinemalarda gösterime girecek. Suzanne Collins’in ‘Açlık Oyunları’ kitaplarının film uyarlamalarının arkasındaki stüdyo diğer yapımlarda olduğu gibi yine Lionsgate olacak. Başrolde de diğer filmlerde olduğu gibi Jennifer Lawrence var.

Açlık Oyunları’nın felsefesi İskoç Aydınlanması’na dayanıyor

‘Sunrise on the Reaping’ okuyucuları savaş ve iklim değişikliği nedeniyle yok olan Kuzey Amerika’daki 12 bölgeden oluşan kıyamet sonrası Panem’e geri götürecek. Aksiyon, İkinci Çeyrek Quell olarak da bilinen 50. Açlık Oyunları’nın hasat (her bölgeden katılımcıların seçildiği etkinlik) sabahında başlıyor. Kitap, ilk ‘Açlık Oyunları’ romanındaki olaylardan 24 yıl öncesinde geçiyor.

Yeni roman hakkında önceki gün açıklama yapan Suzanne Collins serideki en önemli ilhamını da açıkladı. Yazar, ‘Açlık Oyunları’nı yazarken, İskoç Aydınlanma filozofu David Hume’un “örtük boyun eğme ve çoğunluğun azınlık tarafından yönetilmesi hakkındaki fikirlerinden” esinlendiğini söyledi.

Profesör kiralık katil rolünde, kanun adamları kanunsuzluk peşindeProfesör kiralık katil rolünde, kanun adamları kanunsuzluk peşinde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.