Adalar’dan bir caz gelir bizlere

Adalar, müzik sesleriyle canlanıyor. İBB tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan 'Adalar'da Caz' festivali, 8-11 Haziran tarihleri arasında Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da birbirinden özel müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kültür Sanat 3 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ada'da Caz festivali boyunca Birsen Tezer gibi ünlü isimler müzikseverlerle buluşacak.

Adalar caz esintileriyle yankılanmaya hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelenekselleştirmeyi amaçladığı ‘Adalar’da Caz’ festivalinin ilkini düzenleyecek. Bu yıl ilki düzenlenen festivalde birbirinden özel isimler ücretsiz olarak sahne alacak. Tüm İstanbulluların katılabileceği ‘Adalar’da Caz’, Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 8-11 Haziran’da gerçekleşecek. İBB Kültür,
Marmara Denizi’nin ortasında, İstanbul’un iki yakasına da uzaktan göz kırpan Prens Adaları’nda ziyaretçilerin yaza cazla merhaba diyeceği festivalde birbirinden güçlü isimler Adalar’ın farklı noktalarında sahne alacak. Birsen Tezer, Mercan Dede, Erkan Oğu, Kerem Görsev, Bülent Ortaçgil, Elif Çağlar, Sattas, Ozan Musluoğlu, Anıl Sallıel ve Kolektif İstanbul gibi isimler festival boyunca Adalar’da olacak.

Adalar’da caz esintileri

Festivalin açılış günü olan 8 Haziran’da saat 18.25’te Kabataş İskelesi’nden hareket edecek ada vapurunda başlayacak olan festivalde müzikseverlerle ilk buluşacak isim Sarp Maden Quartet olacak. Vapur Büyükada’ya vardığında ise saat 19.30’da Büyükada Atatürk Meydanı’nda müzikseverleri Önder Focan Aubergine (Patlıcan) Project karşılayacak. Ardından saat 20.30’da ise Mercan Dede sahnede olacak.

Festivalin açılış akşamı Merca Dede, İstanbul Quartet ile Büyükada Atatürk Meydanı’nda konser verecek.

Festivalin ikinci gününde ana mekân yine Büyükada. Kabataş’tan hareket eden Paşabahçe vapurunda Ezgi Aktan konseriyle başlayan günün programı, Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde tiyatrocu ve müzisyen Celal Kadri Kınoğlu’nun kurduğu quartetin performansıyla devam edecek. Gürol Ağırbaş UrbanBeatz Project’in Büyükada Atatürk Meydanı’ndaki konseri sonrası günün son performansı aynı yerde saat 20.30 Kerem Görsev ile gerçekleşecek.

Biz Heybeli’de Birsen Tezer ile mehtaba dalarız

Festivalin üçüncü gününde sahne sırası Birsen Tezer’de. 10 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşecek etkinlikler Karambola performansıyla başlayıp Telvin ile devam edecek. Büyükada’da Uninvited Jazz Band ile Kolektif İstanbul peşi sıra performans sergilerlerken 19.30’da Heybeliada Pazar Yeri’nde Birsen Tezer hayranlarıyla buluşacak. Aynı saatlerde Burgazada’da Tolga Bilgin Ensemble sahne alacak. Prens Adaları’nın en küçüğü ve İstanbul’a yakını olan Kınalıada’da ise cumartesi akşamı Ozan Musluoğlu Quartet Feat Erdem Özkan sonrasında da Melis Sökmen sahne alacak.

Burcu Karadağ’dan ‘Ney in Ethno Jazz’

İstanbul’da yılın en güzel günlerinde adaları saran caz esintileri 11 Haziran Pazar akşamı sona erecek. Ancak festivalin bu son günü oldukça yoğun bir mesaiye sahip. Kabataş’tan hareket eden Ada Vapuru’nda Burcu Karadağ, neyini caz esintileriyle üfleyecek. Büyükada’ya varan vapuru Sibel Köse Quartet karşılayacak. Sonrasındayse Atatürk Meydanı’nda önce Anıl Sallıel ardından da Evrencan Gündüz müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin Heybeliada ayağında ise önce Olcay Saral ardından da Jehan Barbur performanslarıyla saat 19.30’da günbatımına eşlik edecek. Aynı saatlerde Burgazada’da Ari Barokas’ın performansı sonrası kapanışı müziğin efsane ismi Bülent Ortaçgil yapacak. Kınalıada’da Çiğdem Erken & Deniz Çakır & Tuğrul Tülek üçlüsünün performansı sonrası kapanışı Türkiye’nin reggea temsilcisi Sattas gerçekleştirecek.

Jan Lisiecki önce Ayasofya'yı ziyaret etti sonra AKM'de konser verdiJan Lisiecki önce Ayasofya’yı ziyaret etti sonra AKM’de konser verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.