Adıyaman’daki kazılarda Kommagene sarayı gün yüzüne çıkarılıyor

Arsemeia antik kentinde kazılar 54 yıl sonra yeniden başladı. Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki antik kent, Kommagene Krallığı'nın yazlık sarayına evsahipliği yapıyor. Arkeologların kazıları yazlık saraya odaklandı.

Kültür Sanat 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kommagene Krallığı'nın yazlık sarayı.

Kommagene Krallığı’nın sarayı gün yüzüne çıkarılıyor. Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Arsemeia antik kentindeki kazılar 54 yıl sonra yeniden başlatıldı. Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan, yaptığı açıklamada, Nemrut Dağı yol güzergahındaki Arsameia Ören Yeri’nin, Kommagene Kralı’nın yazlık sarayının bulunduğunu belirtti.

Arsemeia antik kentinde bir zamanlar 10 bin kişi yaşıyordu

Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan, çalışmaların Müze Müdürlüğü tarafından 10 kişilik ekiple yapıldığını dile getirerek, “Kazı çalışmalarında saray kısmının duvarlarını ortaya çıkarıyoruz. İlerleyen süreçte ise o dönem burada 10 bin insanın yaşadığı alanları ve yapıları ortaya çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Kazı çalışmaları sonucunda tarihe ışık tutacak verileri elde etmeyi planladıklarını belirten Adıyaman Müzesi Müdürü Mehmet Alkan, “Buradaki alanda birçok tokalaşma sahnesi ve yazıtlar var. Yerli ve yabancı turistleri bu alanı görmeye davet ediyoruz” dedi.

Roma'dan Osmanlı'ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyorRoma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.