Ajda Pekkan’a stadyumda süper bir kadro eşlik edecek

Ajda Pekkan 12 Haziran'da ilk defa stadyum konseri verecek. Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda ona eşlik edecek sanatçılar arasında yok yok: Selda Bağcan, Nilüfer, Mazhar-Fuat, Işın Karaca, Hande Yener, Sıla, Cem Adrian, Mabel Matiz...

Kültür Sanat 8 Mayıs 2024
Ajda Pekkan 12 Haziran'da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda konser verecek.

Selda Bağcan, Nilüfer, Mazhar-Fuat, Işın Karaca, Hande Yener, Sıla, Cem Adrian, Mabel Matiz, Mert Demir, Semicenk, Motive, Norm Ender ve Dolapdere Big Gang. Hepsi bir olağanüstü an için sahnede buluşacak. 12 Haziran akşamı Beşiktaş Tüpraş Stadyumu Ajda Pekkan’ı ağırlayacak. Sahnede 60 yılı deviren Türkiye’nin süperstarı bu ilk stadyum konserinde binlerce müzikseverin karşısına görkemli bir gösteriyle, yıldız isimlerden oluşan bir kadroyla çıkmaya hazırlanıyor.

Merakla beklenen konser öncesinde basınla bir araya gelen Ajda Pekkan “Ben hayatımda ilk defa stadyum konseri vereceğim. Yıllar sonra bu mertebede ve bu kadar büyük bir yerde çıkmak heyecan verici. Çok heyecanlıyım. İnşallah her şey çok güzel olur. Güzel bir proje oldu. Biz çok sıkı çalışıyoruz” dedi. “En başta sevgili Selda Bağcan, sevgili Nilüfer, bunlar hep benim backgroundumda birlikte olduğumuz, yaşları farklı ama candan dostlarım. Işın Karaca deseniz öyle, benim canım dostum. Hande Yener, yeni nesil harika bir ses, çok bayılıyorum. Sıla öyle, sevgili Cem Adrian ki şarkısını yaptım. Sevgili Mabel Matiz, sevgili Mert Demir, nasıl söyleyeyim artık, bu yeni arkadaşların hepsi benim sevdiğim sesler. Semicenk, çok paradoks değil mi? Ama ben bunu seviyorum, bu paradoksu seviyorum. Motive var. Rap, Norm Ender ve korosu var. Dolapdere Big Bang; sonunda böyle bir grup yaptık.”

Ajda Pekkan maratona hazırlanır gibi hazırlanıyor

Stadyum konseri için maratona hazırlanır gibi hazırlandığını söyleyen Ajda Pekkan “Bazılarıyla düetim var, onlar için şarkılar yaptım. Tabii bu aşamada fırtına gibi koşturuyoruz. Hayal ettiğimiz şeyleri gerçeğe dönüştürmek için bayağı bir çaba sarf ediyoruz. Sadece görsel değil fiziki olarak da, aynı zamanda enerji ve sinerji olarak da çok değerli arkadaşlarımızla; hem orkestra arkadaşlarımız, hem de bana eşlik edecek arkadaşlarımızla çok güzel ilerliyoruz” dedi.

Süperstar konserin hazırlık sürecinde çok yoğun bir program uyguladığını anlattı: “Bireysel olarak bir sporcu gibi yaşıyorum. İki kilo alsam deliriyorum. O iki kilo bana 10 kilo gibi geliyor. Şimdi hemen diyete başladım zaten. Sporumu yapıyorum. Dikkatli yaşıyorum. Çünkü bundan sonraki yıllarda hepimizin sağlıklı yaşama ihtiyacı var. Hayatın farklı olduğu, farkındalığı başladıktan sonra daha değişik ve daha göreceli olduğunu gördük. İnsanın kıymetinin, değerinin önce kendisinden başladığını sonra da yanına seçtiği insanlarla nasıl olduğunu öğrendik.”

‘Çok denedim söz yazamıyorum’

Ajda Pekkan zaman zaman dillendirilen ‘özgün müzik yapmıyor eleştirilerine bu vesile ile cevap verdi: “Söz yazamıyorum, çok denedim kendi kendime, olmuyor. Çünkü sonu gelmiyor. Çok kafa yormak lazım. Ama şimdi Ajda Pekkan’ın keyfini ben yaşıyorum. Çünkü hep dağıldım daha evvel.

Yani neredeydim? Nereye basıyorum? Ne yapıyorum? Kimlerle çalışıyorum? Çok da keyifliydi, Alice Harikalar Diyarı’nda gibiydi. Çünkü normal bir ailenin yanından çıkıp da böyle birdenbire sanat dünyası, beş yıl film ondan sonra gazino, ondan sonra özel konserler ve birdenbire yurtdışı, oradaki anlaşmalar, sonra Türkiye’den vazgeçemediğim için tekrar geri dönmeler, evlenmeler, ayrılmalar… Yani hayat çizgisine baktığınız zaman diyorsunuz ki ‘Bir sen varsın, bir de sen varsın.’ Bunun kıymetini bilmen lazım.

Bu boşu boşuna gelmemiş bugüne kadar. Kendimden de vazgeçemedim, vatanımdan da vazgeçemedim. O yüzden madem öyle bir şeye karar verdim, bunun da hem kıymetini bilmek, hem de en en en iyisi olmak. Niçin cover söylüyorum, özgün müzik söylemiyorum diye bana tenkitler yapıldı. Ama o cover’lar bugün beni Ajda Pekkan yapan cover’lar oldu.”

BWO Entertainment tarafından gerçekleştirilecek Ajda Pekkan konseri Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’ndaki tek etkinlik değil. Dünyanın yaşayan en önemli tenorlarından Andrea Bocelli, Türkiye’nin artık küresel bir markasına dönüşen Anadolu Ateşi ve Yalın önümüzdeki haftalarda bu statta müzikseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli'den Türkiye konseri öncesi barış mesajıDünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli’den Türkiye konseri öncesi barış mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.