Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli’den Türkiye konseri öncesi barış mesajı

Andrea Bocelli 8 Haziran 2024'te İstanbul'da vereceği konser öncesi basının karşısına çıkıp, soruları yanıtladı. 10 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul'da olduğu için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İtalyan tenor, dünyaya barış mesajları da verdi.

Kültür Sanat 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Andrea Bocelli, dün akşam 10 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’daydı. Bu ziyaretin sebebi 10Haber’den duyurduğumuz üzere 8 Haziran 2024’teki konseri öncesi gerçekleştireceği basın toplantısıydı. Ortaköy’deki Feriye Sarayı’nda gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda İtalyan tenor, gelen soruları yanıtladı. İstanbul’a yıllar sonra yeniden gelmekten ötürü büyük heyecan ve sevinç duyduğunu belirten sanatçı, kentin tarihi ve kültürel birikimine büyük hayranlık duyduğunu sözlerini ekledi. İzleyicilerdeki heyecanı kalbinde hissettiğini belirten müzisyen, müziğin birleştirici gücüne de vurgu yaptı.

BJK Tüpraş Stadyumu’nda vereceği konserin özel bir deneyim olduğunu da vurgulayan Andrea Bocelli, bu tip mekânlarda performans sergilemenin çok daha zorlu olduğunu da sözlerine ekledi. Belirtmekte fayda var; İtalyan sanatçı bu konserle birlikte, Türkiye’de stadyum konseri veren ilk tenor olacak. Gelen soru üzerine Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen müzisyen, barışın gelmesi için sesinden dahi feragat edebileceğini söyledi.

Andrea Bocelli: İntikamın sonuçları ağır

Barış mesajı veren Andrea Bocelli “Kendi müziğimle dünya çapındaki güncel şartların daha da iyileşmesine bir katkım olursa ne mutlu bana. Savaş bence çok aptalca bir şey. Korkunçluğu bir yana, en aptalca şey, insanlığın hatası. Ben bütün dinlere saygılıyım. Bir Tanrı varsa o hepimizin Tanrı’sı. Herkes kendine has bir isimle hitap eder, kendi yöntemleriyle ibadet eder ama Tanrı’nın tekliğine inanıyoruz. Dünya üzerinde yaptıklarımız çok acı verici. Kendi dini inançlarımıza bağlı olmamız ama diğer inançlara saygı duymamız lazım. İtalyan bir gazetecinin bir sözü var. İntikam bazen seni rahatlatabilir ama affetmekten çok daha ağır sonuçları vardır” dedi.

Bugüne kadar dört Amerikan başkanı, üç Papa ve İngiliz Kraliyet Ailesi’nin yanı sıra Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası Açılış törenlerinde performanslar sergileyen Andrea Bocelli, Grammy ödüllerinde toplamda 12 adaylığı bulunuyor. 2020 yılında ‘Believe’ adlı albümünü yayınlayan tenorun Hollywood Walk of Fame’de bir yıldızı da bulunuyor.

10 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’a gelen Andrea Bocelli, Feriye’deki basın toplantısının ardından Çırağan Sarayı’na geçti. İtalyan tenor, Beymen’in 50. Yıl kutlamaları için düzenlediği özel gecede sahne aldı.

Türkiye'de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyorTürkiye’de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.