60 yıldır sahnede olan Ajda Pekkan, hayatının ilk stadyum konserine hazırlanıyor

Ajda Pekkan'dan tarihi konser. Süperstar, BJK Tüpraş Stadyumu'nda 12 Haziran akşamı sahne alacak. Bu, aynı zamanda Pekkan'ın ilk stadyum performansı anlamına da geliyor. Sanatçıya sahnede müzisyen dostları da eşlik edecek.

Kültür Sanat 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ajda Pekkan tarihi bir konsere hazırlanıyor. Türk popunun süperstarı 12 Haziran’da İstanbul’da BJK Tüpraş Stadyumu’nda sahne alacak. Konserde müzisyen dostları Pekkan’a eşlik edecek. O ‘dostlar’ın kimlerden oluştuğu şimdilik bilinmiyor ama Ajda Pekkan’ın uzun müzik kariyerinin ilk stadyum konseri için biletler bugün saat 14.00’te Biletix‘te satışa çıkıyor.

Magazinsortie.com’un özel haberine göre ‘Ajda Pekkan ve Arkadaşları’ adlı konserde düetlerden biri de protest müziğin divası Selda Bağcan ile olacak. Peki diğer isimler kimler olacak? Ve en önemlisi, Ajda Pekkan stadyumu doldurmayı başaracak mı?

60 yıla yakın zamandır sahnede

78 yaşındaki Ajda Pekkan, 60 yıla yakın süredir sahnelerde ve bunun son 50 yılında da Türk pop müziğinin zirvelerinde kalmayı başarmış bir isim.

1960’ların ilk yarısında Los Çatikos grubunun bir üyesi olarak başladığı müzikal yolculuğunda özellikle 1970’lerden itibaren zirveye yerleşen Ajda Pekkan, bu dönem yurtdışında da adını duyurmaya başladı. Paris’in prestijli salonlarından Olympia’da konserler veren Pekkan bu dönemde ilki 1976 olmak üzere Enrico Macias ile de pekçok kez sahneyi paylaştı.

Aynı dönemde Ajda Pekkan başta Enrico Macias’ın Fransızca şarkıları olmak üzere devrin popüler İtalyanca ve İngilizce şarkılarını da Türkçe yorumladı. Fikret Şeneş’in sözlerini yazdığı ‘Kimler Geldi Kimler Geçti’, ‘Palavra Palavra’, ‘Sana Neler Edeceğim’, ‘Hoş Gör Sen’, ‘Sana Ne Kime Ne’, ‘Bambaşka Biri’, ‘Uykusuz Her Gece’ ve ‘O Benim Dünyam’ gibi şarkılar hem Pekkan’ın hem de Türk pop müziğinin en bilinen şarkıları haline geldi.

İzlenme rekorları kıran ‘Kızılcık Şerbeti’nde de rol alan Ajda Pekkan, 1963’te ‘Adanalı Tayfur’ filmiyle sinemaya da adım atmıştı. Müzik kariyerinin yanı sıra sinemada da kendisini gösteren süperstar, kariyeri boyunca yaklaşık 50 film ve dizide rol aldı. Kariyeri boyunca çok sayıda ödül kazanan müzisyene 2013 yılında Fransa tarafından Ordre des Arts et des Lettres yani Sanat ve Edebiyat Nişanı takdim edilmişti. Aynı yıl süperstara Azerbaycan tarafından sanata yaptığı katkılardan dolayı Sanata ve İnsanlığa Hizmet Ödülü verilmişti.

Müzik Radarı'nda bu hafta: Kargo'ya saygı serisi, Jennifer Lopez ve Kanye West yenileriMüzik Radarı’nda bu hafta: Kargo’ya saygı serisi, Jennifer Lopez ve Kanye West yenileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.