Alain Delon yaşlılıkla hâlâ barışık değil: Şimdi de oğluna kızgın!

Sinema tarihinin en büyük jönlerinden Alain Delon'un başı şu sıralar oğluyla dertte. Zira oğlu Anthony Delon babasının bunadığını ve sağlık durumunun hiç iyi olmadığını söylüyor. Baba Delon ise bu iddialara hukuki yolla cevap vermeye hazırlanıyor.

Kültür Sanat 8 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Delon son olarak 2019'da Cannes Film Festivali'nde kameraların karşısına çıkmıştı.

Sinema tarihinin en büyük jönlerinden biri Alain Delon. Rol aldığı yapımların yanı sıra ismi daima yakışıklılığıyla anılan 88 yaşındaki oyuncu 70’lerde ülkesi Fransa’nın en ikonik isimlerinden biriydi hatta.

Ancak şu sıralar Alain Delon, oğlu Anthony Delon’un kendisiyle ilgili bunama iddialarına cevap vermekle, bununla ilgili dava açmaya hazırlanmakla meşgul. Nitekim Delon geçmişte çocuklarının vasiyetinin uygulanması konusunda anlaşmazlık yaşayabileceği endişesini dile getirmiş biri.

Delon yaşlılık konusunda oldukça hassas. Oyuncu daha önce yaşlanmanın “berbat” bir şey olduğunu savunmuş, “Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet” demişti.

Takvimler 2002 yılını gösterdiğinde ise geçirdiği depresyon sonrasında intihar girişiminde bulunmuş ve ötanazi ile ölmek istediğini söylemişti.

Bu babamın geçirdiği son Noel olabilir

2019’da geçirdiği bir felaketin ardından oğlu Anthony Delon geçen hafta Paris Match dergisine konuşarak babasının sağlık durumunun hiç iyi olmadığını söyledi: Zayıf ve bitkin durumda. Çok konuşmuyor. Söylediklerini tekrar ettirmemiz gerekiyor, çünkü sesi artık her zaman net ya da duyulabilir değil. Bunu istememiz ise onu sinirlendiriyor.”

Delon geçen Noel de bunun babasının geçirdiği son Noel olabileceğini ve artık onu böyle görmeye dayanamadığını da söyledi.

Ancak bundan birkaç saat sonra Alain Delon, avukatı Christophe Ayela aracılığıyla oğlunun iddialarına yanıt verdi. Ayela, Agence France-Presse’e aktörün “oğlu Anthony tarafından düzenlenen medya patlaması karşısında son derece şok olduğunu” ve kendisine karşı yasal başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Üvey kız kardeşini de suçluyor

Anthony Delon üvey kız kardeşi Anouchka Delon hakkında da konuştu, babasının 2019’daki bilişsel testlerdeki performansı hakkında aileyi bilgilendirmediği iddiasıyla onu polise ihbar ettiğini söyledi. Dergiye verdiği demeçte “Babamın 2019 ve 2022 yılları arasında İsviçre’deki kliniğe yaptığı ziyaretler sırasında beş bilişsel teste tabi tutulduğunu ve hiçbirini geçmediğini bize söylemedi” dedi.

Alain Delon’un avukatı Anthony’nin bu iddialarına da yanıt verdi. Onun tek amacının kızı Anouchka’nın itibarına ve Delon’un kızı Anouchka ile benzersiz ilişkisine zarar vermek olduğunu söyledi. Le Figaro perşembe günü Anouchka Delon’un avukatının kardeşi Anthony hakkında hakaret ve taciz iddiasıyla şikayette bulunacağını yazdı.

Alain Delon’dan “Henüz ölmedim” şampanyasıAlain Delon’dan “Henüz ölmedim” şampanyası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.