Dev İstanbul tablosu Guinness Rekorlar Kitabı’na aday

Ressam Alev Özas, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday bir İstanbul tablosu resmetmeye başladı. Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine yapılan tablo sonrasında açık artırmada satışa çıkarılacak. Tablodan elde edilen gelir, kimsesiz çocukların eğitiminde kullanılacak.

Kültür Sanat 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Alev Özas, çalışmalarında ağırlıklı olarak İstanbul'u resmediyor.

Ressam Alev Özas, Cumhuriyetin 100. yılı için Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye aday bir tablo yapmaya başladı. İstanbul temalı tablo, büyüklüğüyle rekor kırmaya aday. Sanat kariyerinde ağırlıklı olarak resmettiği İstanbul tablolarıyla tanınan ressamın yeni çalışması daha bitmeden ilgi odağı olmayı başardı.

İstanbul Ataşehir’deki Watergarde’da kurulan 2.90 metre yüksekliğinde ve 50 metre uzunluğunda tek parça tuval için özel üretim yaptırıldı ve platform için uzman ekip günlerce kurulum yaptı. Alev Özas’ın yapacağı tablo için Guinness Rekorlar Kitabı’na “ 100 günde tek parça tuval üzerine dünyada yapılmış en büyük yağlı boya metropol resmi’ kategorisinde rekor tescili için başvuru yapıldı.

Alev Özas bir yıldır tablo için hazırlanıyor

Hazırlıklarına bir yıl önce başlanan tablo için ressam Alev Özas, 9 Temmuz 2023’te tuvalin başına geçti.  Tablonun 29 Ekim öncesinde 100 günde tamamlanarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbulluarın beğenisine sunulması hedefleniyor. Ziyaretçilere açık bir şekilde devam eden çizimi, isteyen herkes izleyebiliyor. Dev tablo bu yönüyle de resim severlerin büyük ilgisini görüyor.

Kariyerinde böylesi bir projeye imza attığı için büyük heyecan duyduğunu ifade eden ressam Alev Özas, Bu özel çalışmaya imza atmak, dünyanın en güzel şehri İstanbul’u bu boyutta resmetmek ve bunu tüm ülkemize hediye etmek büyük bir gurur. Ben kendi İstanbul’umu, tüm güzelliği ile tualime yansıtıyorum’ dedi. Açık artırmada satışa çıkarılacak tablodan elde edilen gelir kimsesiz çocukların eğitimi için kullanılacak.

Evgeny Grinko bu kez de Urla'da konser verecekEvgeny Grinko bu kez de Urla’da konser verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.