Altın Koza’da jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan

23-29 Eylül'de yapılacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı festivalin gediklilerinden yönetmen Nuri Bilge Ceylan olacak.

Kültür Sanat 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Nuri Bilge Ceylan, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı oldu.

23 Eylül’de başlayacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu. Altın Palmiyeli yönetmen  festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başkanlık edecek.

Festival yönetimi jüri başkanını “31.⁠ ⁠Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Başkanı sinemamızın auteur yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan. Filmleriyle uluslararası alanda büyük başarılar elde eden yönetmen, senarist, yapımcı ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başkanlık edecek” açıklamasıyla duyurdu.

Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde  dünya prömiyerini yapan ve Merve Dizdar’a  En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ Türkiye prömiyerini geçen seneki festivalde yapmış, filminin prömiyerine Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra yapımın Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici ile film ekibi katılmıştı.

Nuri Bilge Ceylan Cannes Film Festivali’nde daha önce “Uzak” filmiyle 2003 yılında Jüri Büyük Ödülünü, “İklimler” filmiyle 2006 yılında FIPRESCI Ödülü’nü, “Üç Maymun” filmiyle 2008 yılında En İyi Yönetmen Ödülü’nü, “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmiyle 2011 yılında Jüri Büyük Ödülü’nü, “Kış Uykusu” filmiyle 2014 yılında Altın Palmiye Ödülü’nü kazanmıştı. Ceylan 2009 yılında 62. Cannes Film Festivali jüri üyeleri arasında yer almış ve yine aynı yıl 16. Altın Koza Film Festivali’nde jüri başkanlığı yapmıştı.

Onur ödülü Demet Akbağ ile Uğur Polat’a

Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl Demek Akbağ ve Uğur Polat’a Onur Ödülü verilecek. Festival kararını “İki değerli sanatçıya Onur Ödülü vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” diyerek duyurdu. Akbağ ve Polat’a Onur Ödülü 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede takdim edilecek.

Adana film bekliyor

Bu arada Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için yarışma başvuruları devam ediyor. Başvuruların son günü 16 Ağustos Cuma. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

Festival bu yıl ilk defa Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nı da hayata geçiriyor. Bu yarışmanın son başvuru tarihi 20 Ağustos Salı. Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi usta yazarların doğduğu topraklara saygı duruşunda bulunacak yarışma edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmayı amaçlıyor.

Festivalin sanat yönetmeni Mehmet Açar

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek festivalde Menderes Samancılar’ın başkanlığındaki yürütme kurulu üyeleri Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşuyor. Festival Yürütme Kurulu kararı ile bu yıl Altın Koza’nın sanat yönetmenliğini Mehmet Açar üstlenirken program direktörlüğünü de Esin Küçüktepepınar yürütecek.

Altın Koza'dan Demet Akbağ ile Uğur Polat'a Onur ÖdülüAltın Koza’dan Demet Akbağ ile Uğur Polat’a Onur Ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.