Altın Portakal’da yarışacak belgesel ve kısalar açıklandı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Yarışması'nda sekiz film, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'ndaysa 14 film yarışacak. Festival 7 Ekim'de başlayacak. Belgesel yarışmasında en iyi filme 60 bin TL, kısa film yarışmasındaysa 30 bin TL para ödülü verilecek.

Kültür Sanat 14 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Benim Adım Mutlu' Altın Portakal'da Ulusal Belgesel Yarışması'na seçilen filmler arasında.

7 Ekim’de başlayacak 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler açıklandı.

56 belgesel filmin başvuruda bulunduğu yarışma için Doç. Dr. Ahmet Gürata, Senem Erdine ile Engin Palabıyık’tan oluşan ön seçici kurul, sekiz filmi seçti. Bu filmler şöyle: Serdal Doğan’ın yönettiği ‘Anlatsam Film Olur’, Nick Read ve Ayşe Toprak’ın ‘Benim Adım Mutlu’, İpek Kent ve Efe Öztezdoğan’ın ‘Eclipse’, Ömer Gümüşer’in ‘Ege Güneşi’, Münir Alper Doğan’ın ‘Felsefe’, Nejla Demirci’nin ‘Kanun Hükmü’, Burcu Melekoğlu ve Vuslat Karan’ın ‘Mavi Kimlik’  ve Cenk Kaptan’ın ‘Sen Kimsin?’.

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması’nda ‘Mavi Kimlik’ filmi de yer alıyor.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması içinse bu yıl 164 film başvuru yaptı. Bu filmler arasından 14 film seçildi: Yiğit Hepsev’in yönettiği ‘Aç Karnına Çıkmayalım’, Ekrem Ayhan Çakay’ın ‘Ben Süpermarket Değilim’. Tuvana Simin Günay’ın’ Dank’, Can Merdan Doğan’ın ‘En Uzun Gece’, Çağıl Bocut’un ‘Her Gün Biraz Daha Kolay’, Abdullah Çeper’in ‘Kaç Gün Sürecek’, Aziz Alaca’nın ‘Kruvasan’, Sevgi Ortaç’ın ‘Küçük Buluntular’, Tilbe Cana İnan’ın ‘Nasıl Kaybolunur’, Doğan Belge’nin ‘Nehir’, Yasemin Demirci’nin ‘Onun Kalesinde’, Resmiye Emir’in ‘Sonunda’, Ramazan Kılıç’ın ‘Tarihte Yaşanmamış Olaylar’ ve Şirin Bahar Demirel’in ‘Zarafet ve Şiddet Arasında’.

Şimdilik bu yarışmaların jürileri açıklanmadı. Lakin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda 60 bin TL değerinde En İyi Film Ödülü, 30 bin TL değerinde Jüri Özel Ödülü; Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda 30 bin TL değerinde En İyi Film Ödülü ve 20 bin TL değerinde Jüri Özel Ödülü verilecek. Ödüller 14 Ekim akşamı düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Altın Portakal için yarışacak 10 film açıklandı: Ve Demirkubuz'un 'Hayat' Antalya'daAltın Portakal için yarışacak 10 film açıklandı: Ve Demirkubuz’un ‘Hayat’ Antalya’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.