‘Amadeus’a Ege’de büyük ilgi: 4 şehirde 10 bin kişi izledi

Geride kalan beş sezonda 360 bin kişinin izlediği 'Amadeus' büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ege turnesinde dört gün sahnelenen oyunu 10 bin tiyatrosever izledi.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment işbirliği, usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle ‘Amadeus’ beş yıldır sahnede. Bugüne kadar 360 bin seyirciye ulan ve her gösterisi kapalı gişe gerçekleşen oyun, yeni sezon öncesi yaz turnesindeydi. Geçen hafta Ege kıyılarında turneye çıkan ‘Amadeus’u 10 bin kişi izledi. İzmir, Kuşadası ve Bodrum’da sahnelenen oyun yaz gösterimlerine Anadolu kentleriyle devam edecek. Altıncı sezonun açılışıysa 21 Eylül’de İstanbul Zorlu PSM’de.

Selçuk Yöntem: Seyirciyle buluşacağımız anları heyecanla bekliyoruz

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesini anlatan oyunun eylül ayında Anadolu’daki yeni durakları Bursa ve Antalya olacak. Salieri karakterini Selçuk Yöntem’in sahneye taşıdığı, Amadeus’u Tansu Biçer’in canlandırdığı, Costanze karakterinde Dilan Çiçek Deniz ve Özlem Öçalmaz’ın dönüşümlü yer aldığı ‘Amadeus’ ekibi Anadolu turnesini 26 Ekim’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda bitirecek.

Oyunda Salieri karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, turnenin başarısı için şunları söyledi: “Beş yıldır devam eden bir yolculuk bizimkisi. Anadolu turnesinde de yoğun ilgi bekliyordum. İstanbul’dan sonra başta Ankara olmak üzere, Bodrum, Kuşadası ve İzmir’de de ayakta alkışlandık. Turnemiz devam ediyor. Her şehirde, sahnede seyirciyi selamlamak benim için büyük bir mutluluk. Bursa’dan Diyarbakır’a kadar sürecek yolculuğumuzda seyirciyle buluşacağımız anları heyecanla bekliyoruz”

Müze terasında kulaklarımızla sahneyi izleyeceğizMüze terasında kulaklarımızla sahneyi izleyeceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.