Amsterdam’daki Anne Frank heykeline ‘Özgür Filistin’ yazıldı

Anne Frank'ın Amsterdam'daki heykeli bir ay içinde ikinci kez tahrip edildi. Heykelin kaidesine 'Özgür Filistin' yazıldı. Hollanda Savunma Bakanılığı sözcüsü olayı "barbarlık" olarak nitelendirdi.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Amstardam’daki Anne Frank heykeli bir ay içinde ikinci kez tahrip edildi. Tam 80 yıl Naziler tarafından katledilen genç kızın heykeline “Özgür Filistin” yazıldı. Heykelin kaidesine yazı yazılmasına Hollandalılar tepki gösterdi. İlk açıklama da Hollanda Savunma Bakanlığı Sözcüsü’nden geldi. Sözcü Klaas Meijer olayı “barbarlık” olarak nitelendirdi.

Holokost kurbanı Anne Frank’ın anıtı 9 Temmuz’da da tahrip edilmişti. Hollanda’nın sembollerinden bir olarak kabul edilen Anne Frank 1945’te Bergen-Belsen Toplama Kampı’nda ailesiyle birlikte katledilmişti. Amsterdam Belediyesi heykele yönelik saldırı sonrası video gözetimi ve gece aydınlatması ile güçlendirilmiş koruma talep etmişti. Saldırı sonrası soruşturma başlatıldığını söyleyen Amsterdam Polisi sözcüsü şu ana kadar herhangi bir ize rastlayamadıklarını söyledi.

‘Her kim yaptıysa yazıklar olsun’

Her iki saldırı sonrası konuşan Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema tahrifatı kınayarak “Bu kadar değerli bir heykeli kirleterek hiçbir Filistinliye yardım edilmemiştir” dedi. Halsema Instagram hesabından yaptığı paylaşımda sözlerine şunları ekledi: “15 yaşında Naziler tarafından vahşice katledilen bu genç kız en zor koşullarda bile bize ve şehrimize her gün insanlığı ve nezaketi hatırlatıyor. Her kim yaptıysa yazıklar olsun! Bunun hiçbir mazereti olamaz.”

Aziz Öfke James Hetfield 61 yaşındaAziz Öfke James Hetfield 61 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.