Angelina Jolie, Brodway’de ama yapımcı olarak

S.E. Hinton'ın 1967 romanı 'Dışarıdakiler/ The Outsiders' Brodway yolcusu. Üstelik daha önce sinemaya ve televizyon dizisine de uyarlanan yapımın başında bu kez Angelina Jolie var. Üstelik yalnız da değil. Jolie 15 yaşındaki kızı Vivienne Jolie-Pitt'i de asistanı olarak görevlendirdiğini duyurdu.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jolie, yakın gelecekte Kamboçya'daki evine taşınmayı planladığını söylüyor.

S.E. Hinton’ın 1967 romanı ‘Dışarıdakiler/ The Outsiders’, 1983 tarihli beyazperde uyarlamasının ve kısa soluklu bir televizyon dizisinin ardından bu kez rotasını Broadway sahnesine kırıyor. Üstelik projenin mutfağında yapımcı sıfatıyla Angelina Jolie var. Projenin bir parçası olduğu için çok şanslı hissettiğini söyleyen oyuncu, “Bir sanatçı olarak ilk aşkımın tiyatro olduğunu fark ettim. Uzun süredir böylesine bir dönüş yolu bulamamıştım” diyerek ilk aşkına dönüşünün heyecanını anlattı.

Jolie’nin kızı da projede

Yapımcı koltuğundaki Jolie ayrıca 15 yaşındaki kızı Vivienne Jolie-Pitt’i de asistanı olarak görevlendirdiğini duyurdu. Kızının tiyatroya çok ilgili olduğunu söyleyen oyuncu, “İlgi odağı olmaya değil, diğer yaratıcılara destek olmaya odaklanıyor. Tiyatro konusunda çok istekli ve nasıl katkıda bulunacağını en iyi şekilde anlamak için çok çalışıyor” dedi.

‘Dışarıdakiler’ dünya prömiyerini bu yılın başlarında yapmıştı, Broadway yolculuğu ise 11 Nisan 2024’te New York’taki Bernard B. Jacobs Tiyatrosu’nda başlayacak. Oyuncu kadrosu ise henüz açıklanmadı. Danya Taymor’un yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda müzik ve besteler Jonathan Clay, Zach Chance ve Levine imzalı. Orijinal hikaye, aynı mahallede yaşayan zengin ve şımarık Sosyetikler ile her zaman arkalarını kollaması gereken, hayatın pek de iyi davranmadığı Yağlılar adlı iki çetenin hikayelerini anlatıyor.

Francis Ford Coppola’nın filmi, S.E. Hinton’ın aynı isimli kitabından yola çıkarak çekildi.

Coppola da filme uyarlamıştı

‘Dışarıdakiler’ S. E. Hinton henüz üniversite öğrencisiyken yayımlanmış ve kısa sürede geniş kitlelere ulaşmıştı. Tüm zamanların en çok satan gençlik kitaplarından biri olan kitap, Francis Ford Coppola’nın yönettiği; Tom Cruise, Matt Dillon ve Rob Lowe gibi yıldızların oynadığı bir filme uyarlandığında ise dünya çapında bir fenomene dönüştü.

Ve Brodway'de 35 yıllık serüven sona erdi: Operadaki Hayalet son kez sahnelendiVe Brodway’de 35 yıllık serüven sona erdi: Operadaki Hayalet son kez sahnelendi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.