Angelina Jolie’den Brad Pitt’e, soygun ve yağma suçlaması

Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti 2016'da yollarını ayırmış olabilir ama hukuki mücadeleleri devam ediyor. Büyük krizin nedeni düğünlerine de ev sahipliği yapan Miraval Şatosu. Jolie, Pitt’in Miraval Şatosu’nun kontrolünü ele geçirmek için kendisini soyduğunu iddia ediyor.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Çift, 2016 yılında boşandı.

‘Brangelina’ efsanesi (Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftine hayranlarının verdiği isim) 2016 yılında boşanmalarıyla birlikte bitmiş olabilir ancak ikili arasındaki hukuki mücadele devam ediyor. Pitt ve Jolie, hem çocukların velayeti hem de mal varlıklarının paylaşımı konusunda sorunlar yaşıyor. Son iddia ise Jolie’den; Pitt’in kendisini soyduğunu öne sürüyor.

Düğünleri Miraval Şatosu’ndaydı

Olayların çıkış noktası ise çiftin mülkiyet hakları üzerine uzun süredir anlaşamadıkları Fransız şaraphanesi Miraval Şatosu. Burası çiftin ilişkileri için de sembolik bir öneme sahip zira 2018’de sadece 20 konuk davet ettikleri düğünleri burada gerçekleşti. Brangelina şato ve içindeki şarap imalathanesini 2008 yılında satın almıştı.

Şatolar alındı, bir aşk masalı yaşandı ancak sekiz yıl sonra Hollywood’un rüya çifti yollarını ayırma kararı aldıklarını duyurdu. Jolie, 2016’da Pitt’e boşanma davası açtı. 2019’da resmi olarak boşandılar ancak reşit olmayan çocuklarının ortak velayet düzenlemesi henüz kesinleşmedi. Ayrıca boşanma sürecinde Jolie, Pitt’in Miraval Şatosu şaraphanesinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını ve kendisine ‘sus payı’ verdiğini öne sürerek Pitt’e dava açmıştı.

Pitt’ten 350 milyon dolar isteniyor

Şatoukuki mücadele devam ederken geçen hafta mahkemeye sunulan yeni belgelerde, Pitt, eski eşini “soymakla” ve mallarını “yağmalamakla” suçlanıyor. Bu nedenle Jolie’nin yatırım şirketi ve avukatları zararın karşılanması için Pitt’ten 350 milyon dolar talep ediyor. Belgelerde ayrıca Pitt’in 1 milyon dolardan fazla para harcadığı yenileme çalışmalarını da gereksiz olarak nitelendiriyor. Belgede yer alan ifadeler şöyle: “Pitt, yüzme havuzu tadilatı, bir merdiveni dört kez inşa ettirmek, kayıt stüdyosu restore etmek için 1 milyon dolardan fazla parayı, gösterişli projelere harcayarak şirketin varlıklarını boşa harcadı. Avukatların bir iddiası daha var. Pitt’in gereksiz harcamalarının Jolie’nin kendi hissesini Rus bir iş adamına satmasının ardından daha da artığını öne sürüyorlar. Pitt cephesinden henüz iddialara yönelik resmi bir açıklama gelmedi.

Eurovision Özkan Uğur'u unutmadıEurovision Özkan Uğur’u unutmadı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.