Efes’e gece gezmesi yaradı: 4 ayda 240 bin ziyaretçi

Bu yaz gece müzeciliğiyle büyük ilgi gören Efes antik kenti ziyaretçi rekoruna koşuyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki antik kent bu yılın 8 ayında 1 milyon 854 bin 220 ziyaretçiyi ağırladı. Bu rakama gece müzeciliğinin katkısı büyük oldu.

Kültür Sanat 6 Eylül 2024

Efes antik kenti sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor. Bu yazdan itibaren kapıları geceyarısına kadar açık kalan antik kente ziyaretçi rekoruna koşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Efes’i geçen yıl, Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 150 bin 529 kişi ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ise ziyaretçi sayısı 700 bin artarak 1 milyon 854 bin 220 olarak kayıtlara geçti. Şimdiye kadar en çok ziyaretçinin geldiği 2023 yılında Efes Antik Kenti’ni 2 milyon 196 bin 58 kişi ziyaret etti. Ancak bu ivme devam ederse 2024’te yeni bir rekor gelecek.

Efes’e gece ziyareti için 240 bin kişi geldi

Efes Müzesi Müdürü Murat Kaleağasıoğlu, yaptığı açıklamada, ören yerinin sezonu iyi geçirdiğini söyledi. Ziyaretçilerinin artmaya devam ettiğini dile getiren Kaleağasıoğlu, “2023 ve 2024 yılı karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında artış devam ediyor. Bu artışta gece müzeciliği uygulamasının da önemli bir katkısı bulunmaktadır” dedi. Açıklanan verilere göre gece müzeciliği uygulaması kapsamında 239 bin 426 kişi Efes’i gece ziyaret etti.

Müze müdürü Murat Kaleağasıoğlu, yapılan geri bildirimlerden vatandaşların gece müzeciliğinden memnuniyet duyduklarını öğrendiklerini söyledi. Ziyaretçilerin gün batımında antik kentin ışıklarının açılma anını beklediklerini ifade eden Kaleağasıoğlu, “Celsus Kütüphanesi’nin ışıklarının açılmasını binlerce kişi bekliyor. Cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştiriyorlar” dedi.

Tarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye'nin en genç bağışçısıTarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye’nin en genç bağışçısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.