Artık ağlama Gladyatör: Russell Crowe devam filminden rahatsız

Ridley Scott'ın 2000 yapımı epik hikayesi 'Gladyatör'de başrolde yer alan ve Oscar kazanan Russell Crowe içinde olmadığı devam filmi bir kere daha hakkında konuştu. Oyuncu projeden rahatsız...

Kültür Sanat 16 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
'Gladyatör', 20 yılı aşkın sürenin ardından yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla seyirci karşısına gelecek.

Gladyatör dövüşlerinin ve savaş sahnelerinin yanı sıra Roma İmparatorluğu’nun sosyal ve politik yapısını da anlatan Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ün 20 yılı aşkın sürenin ardından yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla seyirci karşısına geçmesi yapımın hayranlarını heyecanlandırmıştı.

Dönüşler her zaman heyecan uyandırır, geçmişi yad ettirir, biraz da “Ah o eski günler” dedirtir. Hatta biraz “Gelen, gideni aratacak mı” endişesi de yaratır. Bu durum sadece seyirci için değil, film ekipleri için de geçerliymiş. Russell Crowe lâyık görüldüğü ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dahil 5 Oscar ödüllü ‘Gladyatör’ün devam filmi hakkında bir kere daha konuştu.

‘General Maximus’un ölümünden 30 sene sonrasını anlatan film bu yıl vizyona girecek.

2000 yapımı filmde Romalı general ‘General Maximus Decimus Meridius’ karakterini canlandıran oyuncu ‘Gladyatör 2’ hakkında konuşmanın aslında kendisini rahatsız ettiğini söyleyerek “Yenisini yapacakları gerçeğinden biraz rahatsızım. Çünkü elbette ölüyüm ve ne yapılacağına dair hiç söz hakkım yok” dedi.

Konuşmak haddim değil ama…

Oyuncu yer almadığı proje hakkında çok fazla konuşmasından rahatsız olacak ki sözlerinin devamında “Ama hiçbir şey söyleyemem, bu haddim değil. Çünkü filmde öldüm. Yani filmin nasıl bir şey olduğunu göreceğiz” diyerek son sözü söyledi.

Bu Crowe’un film hakkındaki ilk açıklaması değil. Oyuncu proje ilk açıklandığında da kendisine uzatılan mikrofonlara konuşmaktan çekinmemişti. ‘Gladyatör’ün vizyona girdiğindeki gençliğini hatırlayan ve projenin kendisine büyük bir deneyim kazandırdığını söyleyen oyuncu “birazcık kıskançlık” duyduğunu da söylemişti.

Bu rol Russell Crowe’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandırmıştı.

Gladyatör 2 hakkında neler biliyoruz?

Crowe’un kıskançlığı yerini “Biz en iyisini yapmıştık” rahatlamasına bırakacak mı, şimdilik bir şey söylemek için erken. Zira ‘Gladyatör 2’ hakkında sadece birkaç ayrıntı biliyoruz. Kesinleşen bilgiler de var tabii. Filmin başrolünde son olarak ‘Güneş Sonrası/ Aftersun’ ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığı kazanan Paul Mescal’ı izleyeceğiz. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla’nın oğlu Lucius’u canlandıracak. Devam filmi ilk filmin bitiminden yıllar sonra başlayacak ve Lucius’un yetişkin bir adam olarak hikayesini anlatacak. Paul Mescal’a ayrıca Barry Keoghan ve Denzel Washington da eşlik edecek. Senaryosunu David Scarpa’nın yazdığı filmde tanıdık simalar da var. Kostüm tasarımcısı Janty Yates ve yapım tasarımcısı Arthur Max, orjinal yapımın ardından devam filminde de görev alacaklar. ‘Gladyatör 2’nin Kasım 2024’te vizyona girmesi bekleniyor.

Russell Crowe'a 'Gladyatör 2' hakkında soru sormak isterseniz ödeme yapmanız gerekebilirRussell Crowe’a ‘Gladyatör 2’ hakkında soru sormak isterseniz ödeme yapmanız gerekebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.