‘Suyun Üstü’ festivalleri sevdi: Yarın da New York’ta

Yönetmen Aslıhan Ünaldı'nın İstanbul Film Festivali'nde de yarışan 'Suyun Üstü' filmi New York yolcusu. Film New York CineFest’in resmi seçkisine seçildi. Gösterimi de yarın yapılamacak.

Kültür Sanat 25 Nisan 2024

Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi ‘Suyun Üstü’, 28 Nisan’a kadar devam edecek New York CineFest’in resmi seçkisinde yarışıyor. Son günlerine yaklaşan 43. İstanbul Film Festivali’nde de izleyiciyle buluşan film günümüz Türkiye’sinin sosyo-politik zemininde birbirleriyle yeniden bağ kurmaya çalışan parçalanmış bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Elit İşcan, Nihan Aker, Lila Gürmen, Serhat Ünaldı, Eren Çiğdem ve Oscar Pearce’ın rol aldığı film, aile, kariyer, cinsellik gibi meseleleri üç farklı jenerasyona ait kadın karakterlerinin gözünden işliyor.

Yönetmenlik kariyerinin yanı sıra Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nin lisansüstü film programlarında senaryo yazımı dersleri veren Aslıhan Ünaldı’nın ‘Suyun Üstü’ filmi 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Elit İşcan’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü; Los Angeles Bağımsız Kadın Film Ödülleri’nde ise Ünaldı’ya da En İyi Kadın Yönetmen Ödülü kazandırmıştı.

filmi festival yolculuğuna devam ediyor

New York’taki festivalin resmi seçkisinde yer alan film yarın (27 Nisan Cumartesi) akşamı 21.30’da New York’ta mimar Bjarke Ingels imzalı ikonik LOOK Dine-In Cinemas W57 binasında sinemaseverlerle buluşacak. Çekimleri Göcek ve Fethiye’nin koylarında yapılan filmde Elit İşcan, Nihan Aker, Lila Gürmen, Eren Çiğdem ve Oscar Pearce’la birlikte, yönetmenin babası olan ve ilk oyunculuk deneyiminin yanı sıra çekimlerin gerçekleştiği teknenin kaptanlığını da üstlenen Serhat Ünaldı da rol alıyor. Yapımcılığını Kamen Velkovsky ve Aslıhan Ünaldı’nın; görüntü yönetmenliğini Sundance Film Festivali ödüllü André Jäger’in üstlendiği filmin müzikleri ise Davut Özdemir ve Deniz Güngör imzasını taşıyor.

Sao Paulo, Valencia, Montreal, Buenos Aires, Sofya gibi prestijli festivallerde gösterilen ve yurtdışında da ilgi gören Siren Film yapımı ‘Suyun Üstü’ filmi, İstanbul ve New York’un ardından uluslararası festival yolculuğuna devam edecek.

Nostaljiye nur yağdı: Saklanan eski biletlerle yeniden film izlenecekNostaljiye nur yağdı: Saklanan eski biletlerle yeniden film izlenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.