Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’yla başlıyor

31. Aspendos Opera ve Balesi başlıyor. Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olma özelliği taşıyan ve binlerce yıllık mekânda gerçekleştirilen festival 13 Eylül'de başlıyor. Festivalin kapanışı 26 Eylül'de 'Tosca' operasıyla.

Kültür Sanat 11 Eylül 2024

Türkiye’nin en köklü sanat etkinliklerinden Aspendos Opera ve Bale Festivali izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. Bu yıl 31.’si düzenlenecek festival 13 Eylül’de dünyanın en görkemli antik tiyatrolarından Aspendos’ta ‘Aida’ operasıyla başlıyor. Giuseppe Verdi’nin başyapıtları arasında yer alan eseri Ankara ve Antalya Devlet Operave Balesi sanatçıları sahneleyecek. Festival 26 Eylül’de sona erecek.

Komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını konu alan üç perdelik eserle başlayacak 31. Aspendos Opera ve Bale Festivali 20 Eylül’de Çaykovski’nin çok sevilen ‘Kuğu Gölü’ balesiyle devam edecek. Prens Siegfried ve Prenses Odette’in aşkını konu alan baleyi Antalya Devlet Opera ve Balesi sahneliyor.

Kapanışta ‘Tosca’ var

22 Eylül’deyse festival Kazakistan’dan gelen konuklarını ağırlıyor. Astana Bale Tiyatrosu 22 Eylül’de saat 21.00’de ‘Carmen’ ve ‘Tango Ateşi’ adlı performanslarıyla Aspendos’un tarihi atmosferinde seyirciyle buluşacak. Festivalin 16 Eylül’deki kapanışındaki da bir opera klasiği var. Puccini’nin ölümsüz eseri ‘Tosca’ orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir DOB orkestraları ile koro şefi Mahir Seyrek’in yönettiği Antalya DOB korosunun performansıyla sahnlenecek.

Tarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye'nin en genç bağışçısıTarih ve kültür eğitimi işe yaradı: 10 yaşındaki Onur Türkiye’nin en genç bağışçısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.