Bayram sürprizi: Aspendos, Side, Patara ve Efes gece yarısına kadar açık

Kültür ve Turizm Bakanlı'ndan bayram sürprizi. Gece Müzeciliği projesi başladı. Artık antik kentler, gece yarısına kadar ziyarete açık. Projenin ilk uygulandığı antik kentler ise Efes, Aspendos, Side, Hierapolis ve Patara.

Kültür Sanat 10 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Efes antik kenti

Türkiye’deki antik kentlerde yeni dönem başladı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis ve Efes artık gece yarısına açık. 24.00’e kadar ziyaret edilebilecek ören yerlerinde gece aydınlatmaları tamamlandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri turizm sezonu boyunca uzatıldı.

Gece Müzeciliği başladı

Ziyaret saatleri güncellemesine göre İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00’e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00’ye kadar ziyaret edilebilecek. Öte yandan önümüzdeki süreçte daha fazla antik kentte uygulama hayata geçirilecek.

Aspendos uzun yıllardır dünya çapında isimlerin konserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Özellikle turistik bölgelere gelen ziyaretçilerin otel dışına çıkmasını sağlayabilmek amacıyla turizm sezonunu uzatarak 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, bu kapsamda Gece Müzeciliği projesinin hayata geçeceğini duyurmuştu. Artin projede hayata geçirildi. Artık gündüz kavurucu sıcakta turistlerin zorlu anlar yaşamasına neden olan antik kent ziyaretleri artık havanın nispeten serin olduğu gece saatlerinde de yapılabilecek. Türkiye’nin en çok turist çeken antik kenti Efes uygulamayla çok daha fazla turisti ağırlayabilecek. Benzeri bir durum diğer antik kent ve kazı alanları için de geçerli.

Büyükada, şehirde kalanların en güzel tesellisiBüyükada, şehirde kalanların en güzel tesellisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.