Aspendos’ta ‘Aida’ ile görkemli açılış

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 30 yaşında. Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olma özelliği taşıyan Aspendos, Verdi'nin ünlü eseri 'Aida' ile başladı. Festival, 21 Eylül'e kadar özel gösterilerle devam edecek.

Kültür Sanat 6 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile başladı. Bu yıl 30. yaşını kutlayan festival, Verdi’nin başyapıtıyla yaptığı açılışta büyük ilgi gördü. Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen festivalin açılış programında, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından sahnelenen oyun, Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını üç perdelik görkemli bir prodüksiyonla sahneye taşıyor.

Orkestra şefi Fabrizio Maria Carminati yönetiminde sahnelenen ve solistlere Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının eşlik ettiği eserde, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, koreografi Sergei Terechenko, ışık tasarımı Giovanni Pirandello imzasını taşıyor. Tarih araştırmalarının Ravivaddhana Monipong Sisowath’ın yaptığı eserin, rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini üstleniyor.

Ünlü solistler Aspendos’ta

Dünyaca ünlü yabancı solistler katılacağı Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde bu yıl iki opera, iki klasik bale ve bir konser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün sahneye taşıdığı büyük prodüksiyonlarından biri olan Puccini’nin başyapıtı ‘Tosca’ operası, 8 Eylül Cuma saat 21.00’de sanatseverlerle buluşacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, 13 ve 14 Eylül’de, Çaykovski’nin bestelediği ‘Kuğu Gölü’ balesini sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ise 17 Eylül’de ‘La Bayadere’ bale gösterisiyle sahnede olacak.

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin kapanışı özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Festival, 21 Eylül’de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarının seslendireceği Gala Konseri ile sona erecek. Gecede opera tarihinin klasikleşmiş aryaları seslendirilecek.

Akbank Caz Festivali'nin sürprizi Erik TruffazAkbank Caz Festivali’nin sürprizi Erik Truffaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.