‘Atatürk 1881-1919’ filmi yeniden sinemalarda

Disney+'ın yayınlamaktan vazgeçtiği sonrasında da sinemalarda seyirciyle buluşan 'Atatürk' filminin her iki bölümü büyük ilgi görmüştü. Atatürk'ün özelllikle cephede geçen yıllarına odaklanan serinin ikinci filmi 24 Mayıs'a kadar sinemalarda.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024
Filmde Atatürk'ü Aras Bulut İyinemli canlandırmıştı.

Mustafa Kemal’in doğumundan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcına kadar geçen yılları anlatan ‘Atatürk’ filmi iki bölüm halinde izleyiciyle buluşmuştu. Serinin ikinci filmi 5 Ocak 2024’te gösterime girmiş ve tıpkı ilk filmi gibi büyük büyük ilgi görmüştü. Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Cephesi’de geçen günleri sonrasında yaşananlara odaklanan ikinci film şimdi yeniden sinemalarda; üstelik 24 Mayıs’a kadar…

‘Atatürk’ filmi öğrencilere indirimli, öğretmenlere ücretsiz

Türkiye Özel Okullar Derneği’nden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren ‘Atatürk’ film serisinin ikinci bölümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da dahil edilerek, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı devam edecek. Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, 24 Mayıs’a kadar sürecek gösterim hakkında şunları söyledi: “Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor. Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor.

Dünyanın en büyük çocuk filmleri festivalinde Atatürk sürpriziDünyanın en büyük çocuk filmleri festivalinde Atatürk sürprizi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.