Atatürk’ün balmumu heykeli Berlin Madame Tussauds’da

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumundan yapılan heykeli, 10 Kasım münasebetiyle Berlin Madame Tussauds Müzesi'nde ziyaretçilerle buluştu. Daimi sergide yer alacak balmumu heykeli için önceki akşam bir tören gerçekleştirildi.

Kültür Sanat 11 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeli Berlin’deki dünyaca ünlü Madame Tussauds Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı Berlin’deki müzede ziyarete açılan balmumu heykeli için düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuştu.

Heykelin yedi yıldır süren yazışma sonucunda getirilebildiğini belirten Başkonsolos İlker Okan Şanlı “20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından olan Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin Berlin’de olmaması buradaki müzenin en büyük eksikliğiydi. Bugün bu eksiklik giderildi.” dedi.

‘Atatürk’ün balmumu heykeli müze için önemli adım’

Madame Tussauds’da düzenlenen törende konuşan Başkonsolos İlker Okan Şanlı son olarak şöyle dedi: “Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Atamızın heykelinin Berlin’de olması buradaki Türk toplumuna da yakışan bir şey. Zamanlaması da olağanüstü. Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyoruz. Aynı zamanda Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yılı olması nedeniyle de anlamlı. Heykelin burada olması Türk toplumuyla Alman toplumu arasındaki bağın güçlenmesine ve Atatürk’ün ideallerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yardımcı olacaktır.”

Berlin Madame Tussauds Müzesi Müdürü Nadja Troublefield de yeniden sergilenen balmumu heykelin özel önemine işaret ederek “Mustafa Kemal Atatürk’ün sergimize dahil edilmesi Madame Tussauds Berlin için önemli bir adım. Bu eşsiz kişiliği koleksiyonumuza katmaktan gurur duyuyoruz. Sadece Türk toplumu için değil tüm ziyaretçiler için büyük önem taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Atatürk’ün balmumu heykeli ilk olarak 2008’de, Berlin’deki söz konusu müzenin açılışında yer almıştı. Ancak ardından sergilenmek üzere 2010’de Londra’daki Madame Tussauds’ya götürülen heykel 2016’da İstanbul’daki Madame Tussauds balmumu heykel müzesinin açılışında yer almıştı.

Atatürk artık bir sinema kişisi!Atatürk artık bir sinema kişisi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.