Atatürk’ün sevdiği şarkılar albüm oluyor: Evet, ‘Vardar Ovası’ da var

Manevi kızı Ülkü Adatepe’nin vasiyeti üzerine Atatürk’ün sevdiği şarkılar bir albümle bir araya gelecek. 'Vasiyet' isimli albümde şarkıları seslendirmeleri için Adatepe’nin önerisiyle Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Cem Adrian ve Seçil Heper gibi sanatçılara teklif götürüldü.

Kültür Sanat 15 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Atatürk’ün hayatını anlatan Disney+ filminin nerede, ne zaman yayınlanacağı tartışmalarının dumanı üstünde tüterken bu kez de Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir albüm projesi duyuruldu. 

Müzik yapımcısının duyurduğu proje, 2012’de hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatape’nin vasiyeti üzerine hazırlanacak. ‘Vasiyet’ isimli albümde Atatürk’ün sevdiği bilinen ‘Vardar Ovası’, ‘Yemen Türküsü’, ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Yemen Türküsü’ ve ‘Fikrimin İnce Gülü’nün de olduğu dokuz şarkı olacak. Albümde ayrıca, dünya çapında tanınmış bir sanatçı ile bir Türk şarkıcının düeti de yer alacak.

Atatürk’ün Ülkü Adatepe’ye yazdığı şiir de albümde

‘Vasiyet’in en büyük sürprizi ise  yanı Atatürk’ün Ülkü Adatepe’ye yazdığı şiir. Şiiri, henüz kimin seslendireceği açıklanmadı ancak çalışmaları devam eden albümde şarkıları seslendirmeleri planlanan isimler var. Ülkü Adatepe’nin önerisiyle Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Cem Adrian ve Seçil Heper gibi sanatçılara teklif götürüldüğü açıklandı.

Disney+, abonelerinden sarı kart gördüDisney+, abonelerinden sarı kart gördü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.