Seyirci Aynur Doğan konserinde ‘Keçe Kurdan’ sansürünü yıktı geçti!

'Keçe Kurdan’ı söylemesi Şivan Perwer tarafından yasaklanan Aynur Doğan'a İstanbul konserinde dinleyicileri şarkıyı söylemesi için ısrar etti. Doğan da "Şarkı size emanet, siz söyleyeceksiniz" dedi, dinleyiciler de söyledi. Böylece sansür delindi!

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Aynur Doğan dün akşam Volkswagen Arena’da konser verdi. Şarkıcı sevilen şarkılarıyla dolu bir repertuar hazırlamıştı ama herkesin aklı o şarkıdaydı. Doğan kendisiyle özdeşleşmiş ‘Keça Kurdan’ı söyleyecek miydi?

Zira geçen hafta Aynur Doğan sosyal medya hesabından şarkının söz ve müziğinin sahibi Şivan Perwer’in ‘Keçe Kurdan’ı söylemesini yasakladığını duyurmuş, “Keçe Kurdan’ artık size emanet” demişti.

Dinleyiciler şarkı aralarında ‘Ahmedo’ ve Keçe Kurdan’ diye bağırarak şarkıyı beklediklerini dile getirdi. Doğan da özellikle ‘Keçe Kurdan’ isteği geldikçe gülümsemekle yetindi. Ancak konser sonunda ‘Keçe Kurdan’ tezahüratları artınca Doğan şarkıyı dinleyicilere emanet ettiği sözlerini tekrarladı, “Siz söyleyeceksiniz” dedi. Böylece dinleyiciler orkestraya eşlik ederek ‘Keçe Kurdan’ı hep beraber söyledi. Gazeteci Ayşen Güven de bu görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

Şivan Perwer yasaklamıştı

Aynur Doğan  geçen hafta Twitter’da Türkçe ve Kürtçe yaptığı açıklamada Şivan Perwer’in Hakan Akay aracılığıyla kendisine gönderdiği mesajı yayınlamış, Perwer’in kararının nedenini açıklamıştı.

Perwer’in 50. sanat yılı dolayısıyla bir etkinlik organize edilmiş, Doğan’a konser talebinde bulunulmuş, ancak şarkıcı cevap vermemiş. Buna çok üzülen ve tavrı saygısızlık olarak yorumlayan Perwer de artık Doğan’ın Keça Kurdan’ı stüdyo ve sahnede söylemesine izin vermediğini, 15 Şubat 2024’e kadar şarkının video platformlarından da kaldırılmasını istediğini açıklamıştı.

Şivan Perwer'den Aynur Doğan'a 'Keça Kurdan' yasağıŞivan Perwer’den Aynur Doğan’a ‘Keça Kurdan’ yasağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.