Bahar: İhanet açığa çıkıyor

‘Bahar’ın dokuzuncu bölümünde Timur’un ihanetini Bahar hariç herkes öğrendi. Eşini kaybetmek üzere olduğunu anlayan Timur, Bahar’la evli olduğunu da sonunda meslektaşlarına açıkladı.

Kültür Sanat 17 Nisan 2024

Ameliyat olmak, mesleğe dönmek, eşi Timur’un (Mehmet Yılmaz Ak) ihanetinden şüphelenmek derken Bahar’ın (Demet Evgar) minnoş bünyesi meğer yorgun düşmüş. Karaciğer naklinden sonra kendine dikkat etmesi gerekirken stresten strese koşan Bahar’ın değerlerinin kötüleştiğini öğrendik. Ekranlara kırk yılın başı yüz güldüren, umut veren bir Bahar gelmiş, bari hastalık nüksetmesin be senarist hocam!

En son Baharlar duyar

Geçen bölümün sonunda Timur ve Rengin’in (Ecem Özkaya) duygusal anlarına tanık olan kişi, Timur’un oğlu Aziz Uras (Demirhan Demircioğlu) çıktı; yeni bölümde bu ihaneti kızı Umay da (Alisa Sezen Sever) öğrendi. Bahar’ın değerlerinin kötüleştiğini, strese girmemesi gerektiğini öğrenen kardeşlerimiz bu çirkin sırrı annelerinden şimdilik sakladılar. Oysa kadıncağızı yiyip bitiren şey tam da bu kafasındaki şüpheler. Gerçekleri bilse rahatlayacak ayol, az müsaade edin!

Timur, karısını tanıtıyor

Karakterlerimizin çalıştığı hastanenin bağış gecesi bize Bahar ve müstakbel partneri Evren’in (Buğra Gülsoy) dansını getirecek diye sabırsızlanırken Timur iki gramlık neşemize tuz ruhu döktü. Manitası Rengin kalkıp da aşk yaşadıklarını herkese açıklamasın diye ipleri eline alan Timur, (Bahar’ı Evren’den kıskanmanın da gazıyla) sahneye çıkıp o uğursuz anonsu yaptı: “Bahar benim eşim!” Bahar’dan özür dilediği konuşmasında ona olan aşkından da bahseden Timur, bu vesileyle Rengin’e de kararını duyurmuş oldu. Belki izlememiş gibi yaparsak öbür bölüm bir bakmışız ki bağış gecesi Bahar ve Evren’in dansıyla kapanmış…

Dizi yansıması

🔴 Bölümün girişleri izleyiciden her hafta övgüler topluyor; ama bu seferki ayrı bir güzeldi. Binbir surat Demet Evgar, neşeli ve enerjik Bahar’ın bir de karanlık ve hüzünlü yanını gösterdi bizlere:

🔴 Beğenilen sahnelerden bazıları da bağış gecesinden geldi. Yaşça büyük kadınlardan hoşlanan asistan Doruk (Ege Erkal) sahneye çıkarak Bahar’a ilan-ı aşk ettiği “Kan ve Gül” şarkısını söylerken Bahar da Timur’a mesaj yolladığı “Ben Aptal mıyım?” şarkısını söyledi. Dizinin en eğlenceli ilk 10 sahnesine girmeye hak kazandılar, ne dersiniz?

🔴 Ne geceymiş arkadaş diyeceksiniz ama ne yapalım, en ilham verici sahnemiz de bağış gecesinden çıktı. Bahar yaptığı konuşmada Külkedisi Sendromu’ndan bahsetti. Başta kendisi gibi olan kadınlar olmak üzere, emeklerinin karşılığında Külkedisi gibi ödüllendirileceğini beklerken hayal kırıklığına uğrayan herkese bir öğüt verdi: “Kendimize vereceğimiz en büyük ödül, kendimizi hatırlamak.” Yani diyor ki dala değil, kendi kanatlarına güven.

🔴 Doktor Evren, Bahar hastanede dinlensin diye onun başında bekleyerek Timur’dan daha vefalı olduğunu izleyiciye bir kez daha kanıtladı. Salı akşamları ana sayfa Evren övgülerinden geçilmiyor. Şu an izleyicilerin evlerine baskın yapsak salonda Evren’in kuşe kâğıda basılı A2 posterlerini buluruz muhtemelen.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Paralellikleri sıkça kullanan dizide bir ‘uyanma’ metaforu var epeydir. Geçen bölümde Evren Bahar’a “Çok yakında uyanacaksın” demişti, Timur’un ihanetinin ipucunu vererek. Bu bölümde dinlenirken uyuyakalan Bahar, kendisini uyandırmadı diye kızınca Evren de “Bazı prensesler kendi başına kalkarmış,” dedi. Evren bir beyaz atlı prense ihtiyacı olmadan (az önce Bahar’ın verdiği öğütteki gibi) kendisini hatırlayarak kendi başına uyanmasını istiyor Bahar’ın. Dizide birbirine gönderme yapan replikler kullanılması sahneler arasındaki bağı sağlamlaştırıyor.

🔴 Dizide giysiler ve aksesuarlar aracılığıyla da mesaj verilmesine sıkça rastlıyoruz. Örneğin Timur ve Evren’in her alanda birbirinin zıddı olduğu farklı yöntemlerle hep vurgulanıyor. Bu bölüm bağış gecesinde birine siyah diğerine beyaz giydirerek aynı mesaj verilmiş. Ama bu kez siyah ve beyaza yüklenen anlamlar ters yüz edilerek siyah karakter Timur’a beyaz, beyaz karakter Evren’e siyah renk atanmış. Timur’un içindeki iyileşme isteği ve Evren’in içindeki öfkeyi bildiğimizden oldukça başarılı bir Yin-Yang sembolizmi yapılmış diyebiliriz.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Atasay Koç
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Uygar Özçelik, Deniz Sarıkaş, Devrim Kabacaoğlu, Ege Erkal, Sonat Tokuç ve Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Pelin Karahan, Müjgan Ferhan Şensoy, Yeşim Çelebi, Efe Halil Ürgen, Deniz Sarıkaş, Devrim Özder Akın, Fehmi Karaarslan, Oktay Oy, Serap Önder, Ayhan Bozkurt.

Bahar: Böyle baba oğul düşman başına!Bahar: Böyle baba oğul düşman başına!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.