Bahar: Kozadan çıkabilmek

‘Bahar’ üçüncü bölümüyle bizlere yine hem mizah hem dram şöleni yaşattı. Yıllar sonra mesleğine dönen Bahar’ın asistanlıktaki ilk günü zorlu geçerken aile hayatındaki pürüzler de devam ediyor; ama Bahar’ın esintisi durdurulamıyor!

Kültür Sanat 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Geçen hafta yıllardır ev hanımı olan tıp mezunu Bahar’a (Demet Evgar) TUS’u kazandırmıştık. Sahalara dönen Bahar doktor eşiyle, eşinin doktor sevgilisiyle ve de ilk bölümde kendisine karaciğer nakli yapan doktorla aynı hastanede asistan olarak işe başladı. Nasıl olay ama? Yeni bölümde Bahar’ın eşi Timur (Mehmet Yılmaz Ak) anladık ki aynı hastanede çalışmaktan rahatsızlık duyma noktasını geçip kösteklikte çığır açmaya ant içmiş.

Kayınbabasının kızı be!

Bahar yalnızca mesleğine dönerek değil, içine attıklarını yavaş yavaş dışarı salarak da konfor alanından çıkıyor. Yıllarca hem Timur’a hem onun annesine katlanan Bahar artık açıyor ağzını, yumuyor gözünü. Meymenetsiz ikilimiz buna rağmen Bahar’ı alttan almaya çalışıyor; çünkü merhum kayınbabası evini barkını gelini Bahar’a bırakmış. İşte size Timur’un Bahar’dan ayrılıp sevgilisiyle evlenememesinin sebebi! Ama bilin bakalım kimin hem mirastan hem aldatıldığından haberi yok?

Daha yeni başlıyoruz

Bahar yıllar sonra döndüğü mesleğinin ilk gününde kocası Timur ve sevgilisi Rengin’in (Ecem Özkaya) zorbalıklarıyla uğraştı. Ama yeni asistanların gelişini kutlama gecesinde kalan herkesin gönlünde taht kurmayı başardı. Bizim de felekten bir gece çalan Bahar’ı izlerken gözümüz gönlümüz açıldı. Gecenin sonunda, Bahar’ı mutlu görmeye tahammül edemeyen Timur iticilikte gaza basarken Doktor Evren de (Buğra Gülsoy) Bahar’ı gezdirmek için motorunun gazına bastı. Geliyor gelmekte olan!

Dizi yansıması

🔴 Eşi aynı hastanede profesör, oğlu da asistan olduğu için torpilli muamelesi görmek istemeyen Bahar, soyadını kendi soyadıyla değiştirmişti. Gerekçesi bu olmasına rağmen Timur bunu egosuna yönelik bir hakaret olarak algıladığından ikide bir söylenerek içimizi şişirdi. Geçtiğimiz günlerde kadınlar için çıkan yeni soyadı kanununu duyunca acillere düşüp serum yemiştir herhalde.

🔴 Bahar’ın yıllarca onu sözleriyle döven kayınvalidesi Nevra’ya (Hatice Aslan) haddini bildirdiği sahne şimdiden izleyicinin favori sahneleri arasında yerini aldı. Nevra’nın suratı yerine istediğiniz kişinin yüzünü hayal ederseniz müthiş bir arınma yaşıyorsunuz.

🔴 Bu bölümde aşk üçgenimizin göbeğindeki Rengin’in kocasıyla tanıştık. Rengin’in ihanetini bildiğini ima edercesine “Bu ilişkinin dizisini mi çeksek” diyen karakterimiz dördüncü duvarı hafifçe çatlattı. Canımcığım, onu ekran başındaki bizlere değil de Bahar’a çıtlatacaksın derken adamın bu yasak aşkı sonlandırma gibi bir derdinin olmadığını öğrendik.

🔴 Rengin üzerinden doktorluğun nasıl bir ruh hali gerektirdiğini pek güzel işledikleri bir sahne izledik. Bir dakika önce ilişki çıkmazından ötürü ağlayan Rengin’inin içinden, acil bir hastayla ilgili kendisine danışılınca adeta bir Demir Leydi çıktı. Kişisel sorunlarını unutup duruma soğukkanlılıkla adapte oldu.

🔴 Ayrıca belli oldu ki Rengin ve Bahar üzerinden iki farklı doktorluk biçimi işlenecek. Rengin genelde bu tür meslekler için tercih edilen soğukkanlılık, hastaya optimal mesafe, profesyonellik gibi özellikleri temsil ediyor. Bahar’sa daha çok şifacı rolünde. Oldukça şefkatli, anlayışlı, hastayı rahatlatmayı önceleyen bir asistan. Her iki üslubun da hem avantajını hem dezavantajını bolca izleyeceğiz gibi.

🔴 Bir hastanın doğum yaptığı sahnede oldubittiye getirilen birkaç hususa ek olarak bir de soru işareti belirdi kafamızda: Bu hastanede profesör ve asistan dışında hiç uzman doktor veya ebe yok mu da durumu ciddi ve komplike olan bu hasta Bahar’a emanet edildi? Dizi doğrudan hekimlikle ilgili olmadığından bunlar mazur görülebilir; ama kaliteyi düşürmeye de gerek yok. Hele de izleyici daha geçen bölüm Bahar’ın hemen TUS’u kazanmasını görmezden gelmişken.

🔴 Timur’un neden Bahar’dan boşanmadığını öğrenmiştik; gelelim hepimizin merak ettiği o soruya: Doktor Evren bizim adımıza Bahar’a “Ne zaman boşanacaksın?” diye sordu. Okumuş adam tabii, Bahar’ın kocasına sövemiyor. Meğer değişiklikten korktuğu ve Timur’la yüzleşmek istemediği için boşanmıyormuş Bahar. Mutsuz bir hayat geçirmenin bu gerekçelerden daha kötü olduğunu anlayacağı zaman yakındır. Elimizde maytaplar, dört gözle bekliyoruz.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Son sahnede Bahar’ın başını kaldırıp gökyüzüne yani ‘evrene’ baktığını, sonra da ‘Evren’in motosikletinde mutluluktan uçtuğunu fark ettiniz mi? Bu tür paralellikler çok hoşumuza gidiyor doğrusu.

🔴 Bahar’ın kariyer mücadelesini izlerken aynı zamanda çatışmaktan kaçan insanların nasıl yavaş yavaş kendi sesini bulabildiğini izliyoruz. Hayır diyebilmeyi öğrenmek ve gerginlikten karnı ağrıya ağrıya hakkını savunmaya çalışmak hiç kolay değil. Geçen bölümde Bahar’ın pek çok açıdan izleyiciye ilham olduğunu gözlemlemiştik. Bahar’ın bu kişisel çabası da bunlardan biri!

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Sonat Tokuç, Devrim Kabacaoğlu, Ege Erkal, Füsun Demirel, Hatice Aslan, (konuk) Uygar Özçelik, Yeşim Çelebi, Hazal Arduç, Efe Ülgen.

Bahar: İkinci BaharBahar: İkinci Bahar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.