Bahar: Yeni aşklar başka bahara!

‘Bahar’ın 14. bölümünde Timur’un gizlediği önemli bir gerçeği öğrenen Bahar, boşanma sürecinde el artırdı. Evren nihayet Bahar’a hislerini açtıysa da Bahar bir süre dinlenmeyi seçti.

Kültür Sanat 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Geçen hafta hastanede çıkan yangın Bahar’ın meslektaşı Evren’e (Demet Evgar, Buğra Gülsoy) canını emanet edecek kadar güvendiğini, ama eşi Timur’la (Mehmet Yılmaz Ak) bağının çoktan koptuğunu göstermişti. Yeni bölümde Bahar bir an önce boşanmak için yola en azılı avukat Ayhan Liberte’yle devam etti ve ekranlar Bennu Yıldırımlar’la birkaç dakikalığına güzelleşti.

Uyanın!

Bahar, Timur’un Rengin’den (Ecem Özkaya) çocuğu olduğunu gösteren DNA raporuna ulaştı, bu da delil demek! (Yerli dizi reflekslerimiz devreye giriyor ve rapor sahteyse dava tehlikeye düşer diye hop oturup hop kalkıyoruz). Timur ve Rengin’e dair bir başka delil geçen hafta tazeledikleri aşkın görüntülerinden geldi. Bu yeni bilgiler ışığında bilmem kaçıncı uyanışını yaşayan Bahar akıllardan uzun süre çıkmayacak ulusa sesleniş sahnesiyle ilişki mağdurlarının sesi oldu.

Peki ya izleyicinin baharı?

Evren’in Bahar’dan hoşlandığını hisseden Timur bu bölümde ‘çıkışa gel’ temalı liseli kavgasında Evren’in gazabına uğradı. Evren bu gazla hislerini Bahar’a itiraf edince koca koca insanlar olarak hepimizin midesinde kelebekler uçuştu. Ama kelebekler üzgün, kelebekler mutsuz… Bahar zorlu bir ilişkiden çıkmaya çalıştığı için bir süre dinlenmek istediğini söyleyerek Evren’i reddetti (Hafifçe ‘Gülümcan’ melodisi girer).

Dizi yansıması

🔴 Evren gibi kalbimizin kırıldığı doğrudur; fakat mantığımız işaret parmağını dudaklarımıza bastırarak hepimizi susturuyor: Travmatik bir ilişkiden yeni bir ilişkiye geçmeden önce iyileşmeyi seçen karakterleri özlememiş miydik? Bahar’ın bir süre kendiyle kalması hem güçlü kadın mesajına uyuyor hem de en sağlıklı tercih.

🔴 Timur’un annesi Nevra (Hatice Aslan) bu bölüm geçmişte yanlışlıkla kimsesiz kalmasına vesile olduğu birine ulaşmaya çalıştı. Unutanlar varsa bu kişi, sonradan adını Evren olarak değiştiren bizim doktor. Evren’in geçmişi yalnızca Nevra’yla değil birkaç bölümdür konuğumuz olan Dora (Yasemin Kay Allen) karakteriyle de gündemde:

Karşılık alamasa da Evren’e kur yapmaya devam eden Dora’nın karın ağrısı belli oldu! Meğer ikisi yetimhaneden çocukluk aşkıymış. Hadi Nevra kibrinden burnunun ucunu göremediği için şahsi doktoru olan Evren’i geçmişten hatırlayamadı. Peki Evren nasıl çocukluk aşkı Dora’yı hatırlayamaz? Gerçi estetik operasyonlar nelere kadir…

🔴 Geçen hafta hem abisinden hem eski eşinden şiddet gören hastanın iyileştiğini, faillerin de yakalandığını öğrendik. Bu konuyu arada kaynatmamaları çok önemliydi. Faillerin yakalansalar da çoğu kez salındıklarına dair Bahar’dan bir de sitem geldi.

🔴 Şapşallıklarıyla ortama neşe katan Doruk’tan (Ege Erkal) bu kez ciddi bir uyarı var: Doruk, hastane yanarken ne yapacaklarını şaşırdıklarını hatırlatıp bir kriz masası kurmayı önerdi. Kulağımıza küpe olsun; zira hepimiz acil durumlarla ilgili edindiğimiz bilgileri ertesi güne unutuyoruz.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Avukatımız Ayhan Liberte kendi ifadesiyle kafesteki kadınları serbest bırakıyor. Soyadının bununla paralel olarak Fransızca’da özgürlük anlamına geldiğini fark ettiniz mi?

🔴 Dizi ilk bölümlere gönderme yapmaya ve olaylar arasında paralellik kurmaya devam ediyor. Detayları kaçıranlara gelsin:

👉 İlk bölümde Bahar’la özdeşleşen meşhur tuzluk sahnesi bu kez Timur’la tekrarlandı.

👉 Birkaç bölüm önce Nevra’nın merdivenlerden düşmesi, zamanında Evren’in aynı merdivenlerden düşen ablasına paralellik olarak yazılmıştı.

👉 İlk bölümde Bahar’ın ölümcül durumunu önemsemeyen Nevra bu kez kendisi (o kadar da ciddi olmayan) bir hastalıkla sınanınca bunu bölümler boyu büyüttü. Canı tatlı gelen Nevra bir ders çıkarır mı dersiniz?

👉 Nevra’yı zamanında ablasının ölümüne sebep olduğu Evren’in ameliyat etmesi de bir başka döngü. Dizi bir anlamda karmayı işliyor diyebilir miyiz?

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Atasay Koç
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ümmü Putgül, Uygar Özçelik, Deniz Sarıkaş, Devrim Kabacaoğlu, Ege Erkal, Sonat Tokuç ve Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Bennu Yıldırımlar, Yasemin Kay Allen, Sahra Şaş, Deniz Sarıkaş, Oktay Oy.

Bahar: Canım sana emanet!Bahar: Canım sana emanet!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.