Banksy bu kez gizemli bir keçi çizimiyle Londra’da

Gizemli sokak sanatçısı Banksy yeni bir çizimle bu kez Londra'da. Duvar çizimi bir tümseğe tünemiş keçiyi ve aşağı yuvarlanan kaya parçalarını tasvir ediyor. Banksy'nin herhangi bir açıklama yapmadığı eser birçok farklı şekilde yorumlanıyor.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Banksy, Londra'nın Richmond bölgesinde yeni eseriyle ortaya çıktı.

Dünyanın dört bir yanında yaptığı işlerle dikkat çeken gizemli sokak sanatçısı Banksy yeni eseriyle yine ortaya çıktı. Adres bu kez Londra’nın Richmond Kew Green bölgesindeki bir duvar. İnce bir duvara tünemiş, düşen kaya parçalarına bakan bir keçi çizimi. Eserde keçiye doğrultulmuş gerçek bir güvenlik kamerası da var.

Eserin Banksy’e ait olup olmadığı belli değildi. Ancak sanatçı pazartesi günü resmi sosyal medya hesabından paylaşınca ona ait olduğu kesinleşti. Banksy’nin resmi Instagram sayfasında eseri tanıtmasından sadece iki saat sonra bir çalışan tarafından güvenlik kamerasının konumu değiştirildi. Bu kez de eserin ne anlatmak istediği tartışılmaya başlandı. Zira Banksy Instagram’daki paylaşımına açıklama yazmamıştı. Sanatçının takipçileri eserin ne anlatmak istediğine dair yorumlar yapmaya başladı.

Sanatçının son çalışması duvarın üzerindeki çıkıntıya tünemiş bir keçiyi tasvir ediyor.

Kimilerine göre uçurumdaki keçi yok olmanın eşiğindeki insan ırkıydı, kimileri güvenlik kamerasının esere dahil edilmesinin en gözden uzak alanlarda bile mahremiyetin olmadığını anlattığını savundu. Bir başka takipçi ise uçurumdan yuvarlanan kaya parçalarını ve kamerayı da işin içine katarak insanlığın dünyanın yok olmasını izlediğini temsil ettiğini söylüyor.

Kew Green bölgesinde yaşayanlar da Banksy’nin semtlerine gelmesinden memnun. Bir mahalleli çizimi harika olarak tanımladı, uzun yıllar boyunca duvarda kalmasını umduklarını söyledi. Bir başka mahalleli ise “Artık bizim de bir Banksy’imiz var!” diyerek mutluluğunu anlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.