Banksy hırsızları yakalandı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'da bir trafik tabelasına resmettiği eser çalınmıştı. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına mesaj olarak yorumlanan eseri çalan iki kişi gözaltına alındı.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eser, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarına yönelik bir mesaj şeklinde yorumlandı.

Dünyanın dört bir yanında yaptığı işlerle dikkat çeken Banksy’nin son adresi Londra’ydı. Gizemli sokak sanatçısı İngilizce dur anlamına gelen “Stop” yazılı trafik levhasına üç insansız hava aracı resmetti. Eser İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarına karşı mesaj olarak yorumlandı.

Ancak Banksy çalışmasını sosyal medya hesabından paylaştıktan birkaç saat sonra levha yerinden sökülüp götürüldü. Bölgedeki kamera kayıtları incelendiğinde kimliği belirlenemeyen iki kişinin sanatçının çalışmasının resmedildiği trafik levhasını söküp götürdüğü ortaya çıktı.

Banksy hırsızları yakalandı

Banksy’nin çalınan eserinin değerinin yaklaşık 500 bin sterlin değerinde olduğu tahmin ediliyor.

İki kişi gözaltına alındı

Bu hırsızlık üzerine polis soruşturma başlattı. Olaya tanık olanları veya tabelanın nerede olduğunu bilenleri kendileriyle iletişime geçmeye çağırdı. Kısa süre içinde çağrılar karşılık buldu. Hırsızlık olayının yaşandığı gün 20’li yaşlarında bir erkek gözaltına alındı, sonra kefaletle serbest bırakıldı. Hemen ardından polis bu kez iki hırsızın tutuklandığını açıkladı.

Yapılan son açıklama ise konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve çalınan tabelanın yerine trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yenisinin konduğunu duyurdu. Banksy’nin çalınan eserinin değerinin yaklaşık 500 bin sterlin değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Banksy'nin 1.2 milyon dolarlık ikonik duvar resmi yıkıldıBanksy’nin 1.2 milyon dolarlık ikonik duvar resmi yıkıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.