‘Barbie’ Oscar tartışmaları hakkında konuştu: Üzgün değilim

2023'ün en çok hasılat yapan filmi 'Barbie'nin başrolü Margot Robbie Oscar Ödülleri'nde aday gösterilmemesi hakkında konuştu. Robbie filmin etkisinin izleyici üzerindeki etkisinin en büyük ödül olduğunu söylese de bazı keşkeleri var.

Kültür Sanat 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Geçen sezonunun iddialı yapımlarından ‘Barbie’ gişede rekorlar kırsa da ödül sezonunda hayal kırıklığı yaşamıştı. Greta Gerwig’in yönettiği, Margot Robbie’nin hem başrolü üstlendiği film 96’ıncı Oscar Ödülleri’nde aday olamadığı kategorilerle tartışma yaratmıştı.

Film En İyi Film ve Uyarlama Senaryo dahil sekiz Oscar adaylığı alırken iddialı olduğu En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu kategorilerine adını yazdıramadı. Yıl boyunca Greta Gerwig’in ve filmin başarısının konuşulduğunu göz önünde bulundurduğumuzda karar şaşırtıcıydı. Gözler Gerwig ve Robbie’ye çevrilmişti ancak iki isim de sessizdi.

Ta ki bugüne kadar. Başrol Robbie ilk kez sessizliğini bozdu. Aynı zamanda filmin yapımcılarından biri olan Robbie, üzgün olmadığını söyledi:

Robbie küresel çapta büyük başarı elde eden ve sektörde değişim rüzgarları estiren bir proje olmasının çok daha önemli olduğuna inanıyor. Filmin amacının “kültürü etkilemek” olduğunu anlatan Robbie bunun kendisi için en büyük olduğunu söyledi.

Robbie her ne kadar filmin seyirci nezdindeki başarısını daha çok önemsediğini söylese de yönetmen Gerwig’in aday gösterilmesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi:

“Açıkçası Greta’nın yönetmen olarak aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaptığı şey, insanın kariyerinde bir kere yapabileceği bir başarıydı.”

Ken de isyan etmişti

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık kazanan Ryan Gosling de akademinin kararına tepki göstermişti. Kendi adaylığı için mutlu olduğunu söyleyen Gosling Robbie ve Gerwig’in es geçilmesi hakkında konuşmuştu:

“Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama Ken adında plastik bir bebeği canlandırdığım için de inanılmaz onur ve gurur duyuyorum. Ama Barbie olmadan Ken olmaz ve bu tarih yazan dünya çapında ünlü filmden en çok sorumlu olan iki kişi Greta Gerwig ve Margot Robbie olmadan da Barbie filmi olmaz. Onların yeteneği, cesareti ve dehası olmadan filmdeki hiç kimse takdir edilemezdi. Kendi kategorilerinde aday gösterilmedikleri için hayal kırıklığına uğradığımı söylemek hafif kalır.”

Oscar Ödülleri 10 Mart’ta sahiplerini bulacak. Sekiz kategoride adaylık kazanan ‘Barbie’ geceden kaç ödülle ayrılacak bekleyip göreceğiz.

Ödül sezonunun hayal kırıklığı: 'Barbie', şişirilmiş pembe bir balon muydu?Ödül sezonunun hayal kırıklığı: ‘Barbie’, şişirilmiş pembe bir balon muydu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.